PUBLICITAT

Finalitza el rodatge del curtmetratge ‘El mal donat’

La direcció ha anat a càrrec d'Hector Mas i Alfons Casal

Per Alex Montero

L'equip d'El mal donat'.
L'equip d'El mal donat'. | H.M.

El mal donat, el curtmetratge dirigit per Hector Mas i Alfons Casal, ha donat per acabat el seu rodatge. En ell es narra la història de Catherina, interpretada per l’andorrana Claudia Riera, una remeiera acusada de bruixeria al S. XVI, i la relació amb la seva germana Magdalena, interpretada per la catalana Núria Florensa. En el repartiment també es troben els actors Òscar Rabadán en el paper de jutge, Joel Pla com a Francesc, Xavier Fernández fent de capellà o a Carol Caubet interpretant una dona acusada de bruixa. Un repartiment que s’ha vist ampliat amb la figura d’ambdós directors,  els quals interpreten dos soldats que apareixen en la història.  

Així doncs, El mal donat posa la mirada en un període històric particularment fosc: la cacera de bruixes. La violència envers les dones, la culpabilització de la víctima i l’abús de poder són el focus en el tractament temàtic i visual del curtmetratge, unes situacions que avui dia encara continuen formant part del teixit social i cultural. D’aquesta manera, la contemporaneïtat converteix la història en universal, explorant i ensenyant una part de la nostra cultura. 

El projecte compta amb el suport econòmic i logístic de diferents institucions com el Govern d’Andorra, el Comú de Sant Julià de Lòria, el Comú de La Massana, el Comú d’Encamp i el Comú d’Ordino, a més de diverses localitzacions com el Museu etnogràfic Casa Cristo, el Museu Casa Rull, els Cortals d’Encamp o l’església de Sant Cerni de Nagol. La seva estrena està prevista per a les Jornades de bruixeria del pròxim any, celebrades a Sant Julià de Lòria.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT