PUBLICITAT

Andorra la Vella

Baró afirma que es presentarà una llei per despenalitzar l’avortament

Es presentarà al Consell General abans de finalitzar la legislatura

Per El Periòdic

Cloenda 39a Universitat d’estiu i de tardor.
Cloenda 39a Universitat d’estiu i de tardor. | SFGA/JAViladot

El projecte de llei per despenalitzar l’avortament es presentarà al Consell General abans de finalitzar la legislatura. Així ho va explicar ahir el ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, en declaracions als mitjans de comunicació en el marc de la cloenda de la 39a edició de la Universitat d’Estiu i Tardor. El ministre va manifestar que des del Govern i la majoria parlamentària que li dona suport es continuarà tractant la temàtica amb discreció i cura, vinculat amb un «diàleg amb els coprínceps i el Vaticà».

Referent a la voluntat del grup parlamentari de Concòrdia de presentar una iniciativa legislativa perquè la interrupció voluntària de l’embaràs no figuri en el Codi Penal, Baró va apuntar que el grup té «tota l’autonomia i sobirania per tirar endavant la proposició de llei» i va matisar que la voluntat de Concòrdia «té un efecte neutre sobre la nostra iniciativa política». Baró es va mostrar a favor d’arribar a un consens amb totes les forces parlamentàries per tirar endavant, en el seu moment, el projecte de llei per despenalitzar l’avortament.

D’altra banda, preguntat per la nova assignatura ‘Créixer en valors’, que substitueix l’alternativa a la religió als centres eductius del sistema andorrà, el ministre va detallar que el programa té un contingut plural, democràtic i de formació ciutadana i va recordar que els alumnes que no vulguin fer l’assignatura de religió, ara tenen una alternativa que a la vegada els ofereix contingut de qualitat i valors.

Pel que fa a la Universitat d’Estiu i Tardor, el ministre va detallar que les temàtiques tractades durant les conferències, centrades en els avenços i límits de la medicina al segle XXI, ha creat molt interès per part de la ciutadania. Baró detallava que «moltes de les qüestions que s’estan tractant aquí estan vinculades al món de l’envelliment de la població, són de primer ordre de preocupació i a la vegada de gran interès pel públic d’Andorra segons ens han fet arribar».

Baró també va explicar que tot i no disposar de les xifres d’assistents, hi ha hagut variacions en funció del dia i de les ponències que hi havia durant les quatre sessions que s’han dut a terme, però que tot i així, «en relació amb altres edicions s’ha vist més presència de gent. Hi ha hagut molta gent i molt motivada i participativa i implicada», detallava el ministre. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT