PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Campanya d’Unicef per a un vehicle especialitzat

De la marca Toyota, busca arribar a les emergències amb rapidesa

Per Maria Lozano

Tristan Zandaza, Albert Llovera i Marianela Vila.
Tristan Zandaza, Albert Llovera i Marianela Vila. | Unicef Andorra

Unicef Andorra posa en marxa una campanya per recaptar 40.000 euros. Amb el nom «Accelera per la imatge», vol recol·lectar aquest fons per comprar un vehicle Toyota, que ha col·laborat amb la ONG. 

L’ambaixador d’Unicef Andorra, Albert Llovera va recalcar que «sobretot busquem ajudes humanitàries, com per exemple vacunes. Però, com arriba tot aquest material fins allà? La mesura de transport en aquest cas és un Toyota», explicava. I és que al final són especialitzats, «amb una duració molt llarga i el quilometratge quasi il·limitat», remarcava Llovera, afegint que «en tots aquests països d’Àfrica i de Sud Amèrica totes les organitzacions agafen aquest vehicle per anar cap a les zones que tenen una emergència. No poden ser cotxes d’asfalt, perquè les carreteres no estan asfaltades». A més, va explicar que «en els vehicles hi caben quatre o cinc persones dins, però a més una banqueta darrere per poder-la carregar fins a dalt, tancada perquè encara hi pugui entrar més material», explicava. I és que en algunes zones és difícil accedir, comentava.

El president d’Unicef a Andorra, Albert Mola, explicava que any rere any es renoven 40 vehicles d’una flota de 200. Aquests es fan servir per atendre tots els programes que duu a terme Unicef a tot el món, concretament a 190 països, i ressaltava que durant el 2022 es van atendre 400 emergències. Mora tornava a remarcar la importància de tenir vehicles sòlids, perquè «és molt important la capacitat de reacció i la velocitat».

Ara mateix des d’Unicef Andorra hi ha dues campanyes actives, una a Madagascar i una altra a Afganistan, l’última per lluitar per la igualtat de gènere al país. Tot i així, va explicar que des del Marroc han activat una donació pel programa viral d’emergències, pel terratrèmol que va haver-hi fa poc: «hi ha hospitals, centres d’atenció primària i escoles destruïts», comentava Mora. A més, també n’hi ha una altra per les inundacions a Llívia. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT