PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Queda molt camí

El MoraBanc Andorra haurà de solucionar múltiples aspectes en aquest inici de temporada a l’ACB

Per El Periòdic

Un instant del partit entre el MoraBanc Andorra i el Bilbao Basket.
Un instant del partit entre el MoraBanc Andorra i el Bilbao Basket. | ACB

La derrota del MoraBanc Andorra contra el Bilbao Basket a Euskadi va confirmar les sensacions que s’anaven arrossegant des de la pretemporada.  El conjunt tricolor presenta múltiples carències en aquest retorn a l’ACB que faria preveure una temporada no exempta de patiments.

Els tricolor es van mostrar lluny del nivell mostrat pels bascs amb estadístiques on es veu de forma clara una superioritat notòria. Un exemple el trobem en la dada de què es van anotar vuit triples de 31 intents, amb un percentatge de 25,8%. Durant el tercer quart, els de Natxo Lezkano van tenir grans dificultats per veure l’anella, ja que no van anotar cap tir de dos dels quatre que van provar i només dos triples d’11 intents amb un percentatge del 18,2%. La vocació ofensiva va deixar molt a desitjar per part de la gran majoria del conjunt tricolor, a qui només es podria arribar a salvar un Tyson Pérez que va mostrar-se molt treballador i algunes pinzellades de qualitat d’Starks i Goudelock en un partit irregular individualment. Però amb altres factors com la desorientació d’Okoye sobre el parquet o el poc encert dels bases tricolor, el MoraBanc no aconseguia tenir una ofensivitat òptima per un partit de l’ACB.

En l’aspecte defensiu, tampoc hi ha molt a celebrar. Els jugadors del Bilbao arribaven en diverses ocasions a penetrar amb relativa facilitat la defensa tricolor i aconseguien despistar sovint als jugadors de Lezkano, provocant diferències de 28 punts en alguns moments del matx. Killeya-Jones, Smith o Pantzar van ser jugadors que van mostrar les debilitats en defensa del tricolor. Un aspecte a destacar és que el Bilbao no va haver de pujar excessivament el ritme per assolir aquestes diferències amb els tricolor, es va veure un conjunt basc concentrat i capacitat, però que no havia de fer grans esforços per a trencar la barrera andorrana.

Els pròxims partits seran a casa contra Rio Breogan i Zunder Palència, ambdós conjunts que també van perdre el seu primer partit en aquesta temporada. Així i tot, les sensacions a Bilbao no mostren punts per l’optimisme, però donades les circumstàncies, seran dos partits on s’haurà d’avaluar si els tricolor van pal·liant els seus errors al mateix temps que s’intenta obtenir alguna victòria a casa davant d’uns rivals que poden ser més assequibles que molts altres que hi ha a la taula de classificació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT