PUBLICITAT

¡A caminar!

  • Una guia recull 54 senders del país, donant informació clara i pràctica H El Govern, juntament amb els set comuns, n'ha editat 13.200 còpies que estaran a la venda a les diferents oficines de turisme
Èlia orts garri
Andorra la vella

Periodic
La guia, presentada ahir, inclou fitxes amb mapes i informació detallada de les diferents rutes Foto: Tony lara

El Govern, conjuntament amb Andorra Turisme i els set comuns, i la participació de l'Associació de guies de muntanya, han editat una nova guia de senderisme. La publicació recull 54 camins de les diferents parròquies de totes les dificultats: el camí del pic de Comapedrosa, el més alt del país, seria un bon exemple de sender d'alta dificultat; i el circuit de les Fonts, a la parròquia d'Andorra la Vella, un dels aptes per a tots els públics. La guia es destina tant als visitants com als habitants, tot responent a la «voluntat de potenciar» una altra faceta d'Andorra, més enllà de l'esquí i les compres, que «s'ha de continuar potenciant». Així ho va explicar ahir el ministre de Turisme i Comerç, Claudi Benet durant la presentació de la guia, tot recordant la campanya engegada recentment amb el lema Andorra, conèixer-la per estimar-la.

La guia s'ha editat en quatre idiomes –català, castellà, francès i anglès– i es podrà adquirir a totes les oficines de turisme del país pel «mòdic» preu de quatre euros. La publicació ha tingut un cost de 60.000, euros segons va explicar Benet, i fent-la pagar el que es vol és, més enllà de cobrir la despesa de l'edició, assegurar-se que qui rep la guia és perquè la vol i la utilitzarà. Així mateix, va assegurar que tampoc es vol treure benefici amb la venda de la guia.

Així, «de manera planera i clara», la guia «permet a la gent apropar-se a la natura», va assegurar Benet, ja que la guia va per «fascicles», consta d'una fitxa per cada una de les 54 rutes proposades en la que es detalla el grau de dificultat –senyalitzat per colors seguint la mateixa escala que les pistes d'esquí, on el verd indica els senders més senzills, i el negre els més complicats–, el desnivell, la llargada i durada de l'excursió aproximada, una explicació sobre la toponímia i també es detallen els punts d'interès que es troben en el recorregut, amb algunes fotografies il·lustratives del que es pot trobar. En resum, i tal com va apuntar el conseller de Turisme i Comerç del Comú de la Massana, David Baró, com a representant de tots els comuns, els 54 camins escollits donen «una visió molt global del que té el país». Benet va puntualitzar que potser no són les rutes més emblemàtiques, però sí les mes adequades.

A punt per les fires

El titular de Turisme i Comerç va destacar que s'havia fet un esforç per disposar de les guies de natura, com la que es presentava ahir de senderisme, «abans de les fires». Benet va afegir que se n'han fet 13.200 còpies de la guia. Així, per exemple, Benet ja podrà presentar la guia dels 54 camins a la fira ITB de Berlín, que té lloc avui mateix. Benet va comentar que aquest viatge, «molt dens», servirà per establir contactes amb agents del sector del turisme.

En aquesta ocasió, el ministre de Turisme desitja començar a «obrir nous horitzons», com són Polònia i Ucraïna, així com mantenir els contactes amb els mercats amb qui ja s'han iniciat els primers tractes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT