PUBLICITAT

Andorra la Vella

Concòrdia aposta per prorrogar els lloguers durant el 2024

Escalé creu que «és una actitud totalment irresponsable anunciar una descongelació sense concretar les condicions»

Per Alex Montero

El president i la consellera general del Grup Parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé i Núria Segués, durant la roda de premsa d'avui.
El president i la consellera general del Grup Parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé i Núria Segués, durant la roda de premsa d'avui. | Concòrdia

El Grup Parlamentari de Concòrdia, representat pel seu president Cerni Escalé i la consellera general Núria Segués, ha comparegut avui en roda de premsa per anunciar l’elaboració d’una proposició de llei per allargar la congelació dels lloguers durant aquest pròxim 2024. Segons ha afirmat Escalé, la llei respon al fet que els llogaters «no hagin d’esperar fins el 22 de setembre per saber com queda la seva situació davant de la descongelació de lloguers que el Govern vol implementar», fent èmfasi en el fet que «viure a Andorra no pot convertir-se en un luxe i és per això que la pròrroga d’aquests contractes ha d’ajudar a aquelles persones que es troben econòmicament una mica més desprotegides». 

Així i tot, la idea per part del Grup Parlamentari és continuar apostant per «les mateixes excepcions» que ja es preveien en la llei: «S’ha de mantenir l’increment de l’IPC de forma proporcional a l’augment salarial de la persona que tingui el contracte i en el supòsit que l’habitatge es destini a ús propi o familiar», ha indicat el líder de Concòrdia. En aquest sentit, des del partit creuen que s’ha de requerir «una fiscalització més estricta», ja que no n’hi ha prou «amb una declaració jurada»: «S’hauria de requerir el nou contracte signat amb el parent per evitar que amb l’excusa d’aquest tipus de contractes es facin nous contractes de lloguer incrementant els preus», ha declarat Escalé.

El president de Concòrdia ha sigut també molt clar i concís en les seves paraules a l’hora de parlar sobre el paper del Govern encapçalat per Xavier Espot dins d’aquesta qüestió: «És una actitud totalment irresponsable el fet d’anunciar una descongelació sense concretar les condicions o de quina manera es durà a terme». A més, una de les coses que el seu partit troba a faltar dins d’això és «més claredat» per part de l’Executiu, ja que això crea «desprotecció i intranquil·litat».

La intervenció del líder polític ha finalitzat amb unes paraules d’agraïment cap als nomenats propietaris responsables: «Hi ha molts d’ells que  mantenen els preus per sota del mercat una vegada finalitza un contracte de lloguer», afegint que aquests fets «són petits heroismes que tenen lloc cada dia al nostre país i ens fan més forts». Tanmateix, Escalé creu que és necessari que les lleis «no entrin a tràmit parlamentari amb el procediment d’extrema urgència» i és per això que estenen la seva mà «per debatre sobre les mesures de protecció i trobar solucions a la problemàtica de l’habitatge».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT