PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El nou local de la Xarranca s'inaugurarà amb una exposició dedicada a Pau Casals, Pablo Picasso i Pablo Neruda

La vocació de l'Institucional és que es pugui convertir en «una cosa viva i que generi interlocució amb la població»

Per El Periòdic

El cònsol major d'Andorra la Vella, David Astrié, el cònsol menor d'Andorra la Vella, Miquel Canturri, i la presidenta de la Xarranca, Mar Garcia, durant l'acte d’entrega de les claus del local de l'entitat.
El cònsol major d'Andorra la Vella, David Astrié, el cònsol menor d'Andorra la Vella, Miquel Canturri, i la presidenta de la Xarranca, Mar Garcia, durant l'acte d’entrega de les claus del local de l'entitat. | ANA / M.R.

L'Institucional, el nou espai creatiu de la Xarranca, s'inaugurarà demà amb una exposició col·lectiva dedicada a Pau Casals, Pablo Picasso i Pablo Neruda. Així ho va anunciar ahir al migdia la presidenta de l'associació, Mar Garcia, durant l'acte d'entrega de les claus del local de l'entitat, que va oficialitzar el cònsol major d'Andorra la Vella, David Astrié. «Totes les obres estan inspirades o presenten un tret d'algun d'aquests tres personatges», va avançar Garcia mentre detallava que s'hi podran trobar des de fotografies, fins a aquarel·les, gravats i collage.

Durant l'acte d'entrega de les claus, Astrié va assenyalar que, aquest local de 200 metres quadrats que està dividit en dues sales -un conjunt arquitectònic creat per Daniel Gelabert l'any 1992 que fins ara s'utilitzava per guardar estris de jardineria- «es tracta d'un espai immillorable que fomenta la creativitat», que està envoltat «d'un pulmó verd» i que «tindrà la funció d'obrir la porta a la ciutadania perquè tothom pugui connectar amb la cultura».

En aquest sentit, el mandatari comunal va posar de manifest que la vocació de l'Institucional és que es pugui convertir en «una cosa viva, dinàmica i que generi interlocució amb la població». A més, Astrié va puntualitzar que el Parc Central, juntament amb la presència de la Sala d'exposicions del Govern, és un espai que està «apostant clarament per la cultura».

La presidenta de la Xarranca -qui va anunciar que l'entitat ha rebut un notable augment de socis des que es va anunciar el trasllat a aquest local- va indicar que l'Institucional durà a terme tota mena d'activitats relacionades amb l'art, com tallers impartits dels mateixos artistes que hi exposaran. A més, la programació comptarà amb un intercanvi d'exposicions d'artistes de l'Arieja i la recuperació de les anomenades 'Cantonades xerraires'. «Farem tota classe de xerrades que els socis proposin o que nosaltres pensem que podran ser beneficioses per a tothom», va apuntar Garcia.

Quant als horaris, la presidenta de l'entitat va detallar que la idea pel que fa a la gestió seria mantenir el local permanentment obert, però que, de moment, i a l'espera de la incorporació d'una persona que se'n pugui fer càrrec, la sala obrirà al públic de 17.00 a 20.00 hores, tot i que comptarà amb un horari ampliat durant la Fira d'Andorra la Vella.

Astrié, per altra banda, també va justificar el retard en la inauguració de l'espai, ja que, la previsió inicial del comú havia estat lliurar les instal·lacions abans de l'estiu. «S'han hagut de fer unes adequacions com ara canviar alguns vidres, fer ajustaments d'obra i tota la instal·lació elèctrica que s'ha hagut de posar d'acord la normativa actual», va assenyalar el cònsol major de la capital mentre assegurava que aquest fet «no tindrà cap impacte sobre la durada del conveni». En aquest sentit, Astrié va deixar clar que, tot i que la cessió gratuïta de l'espai s'ha previst inicialment per dos anys, és perfectament renovable, informa l'ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT