PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una sèrie de vuit pòdcasts per explicar les històries dels monuments del país

Cada capítol tindrà una durada aproximada de 20 minuts i inclourà diverses veus i múltiples efectes sonors

Per El Periòdic

El primer episodi té com a protagonista el personatge de Sant Pere, pintat al segle XII pel mestre de Santa Coloma, i que ara es pot visitar a l'Espai Columba.
El primer episodi té com a protagonista el personatge de Sant Pere, pintat al segle XII pel mestre de Santa Coloma, i que ara es pot visitar a l'Espai Columba. | Arxiu ANA

L'àrea de Museus i Monuments del ministeri de Cultura, Joventut i Esports, amb la col·laboració de Culturàlia, llença una sèrie de vuit capítols de pòdcasts sobre les històries que guarden els museus i monuments del país.

El primer episodi té com a protagonista el personatge de Sant Pere, pintat al segle XII pel mestre de Santa Coloma, i que ara es pot visitar a l'Espai Columba. Sant Pere narra en primera persona el periple de les pintures, una aventura de més de vuit segles amb moments nostàlgics i reflexions al voltant dels viatges de les pintures en l'Europa convulsa de la Segona Guerra Mundial.

La sèrie de pòdcasts dedicats als museus i monuments també inclouran un episodi dedicat a una de les protagonistes de la Casa d'Areny-Plandolit, la baronessa, assassinada per un amant rebutjat i continuarà amb episodis dedicats a la Casa Rull, la Farga Rossell o el Museu Postal. També inclourà la història d'alguns vehicles exposats al Museu Nacional de l'Automòbil, les pintures de Sant Miquel d'Engolasters i el lleó de les pintures de Sant Martí de la Cortinada. Cada capítol tindrà una durada aproximada de 20 minuts i inclourà diverses veus i múltiples efectes sonors per embolcallar l'oient en una atmosfera suggestiva.

Aquesta sèrie de pòdcasts té com a objectiu, d'una banda, interpel·lar l'oient, despertant-li emocions i suggerint-li imatges evocadores, i de l'altra, transmetre contingut cultural a partir del patrimoni que es conserva en els museus i monuments gestionats pel Govern. La iniciativa fa ús de les noves tecnologies i vol fer accessible la cultura a tothom, un dels objectius estratègics del Pla estratègic de la cultura.

Els pòdcasts de museus i monuments es podran descarregar gratuïtament a partir d'aquest diumenge 1 d'octubre a la web de museus (museus.ad). A final de setmana es publicarà el primer episodi, i la resta, fins a completar els vuit, s'aniran afegint amb una periodicitat quinzenal.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT