El MoraBanc Andorra confirma les males sensacions de la pretemporada i cau apallissat contra el Bilbao

Per Joan Jiménez

Un instant del partit.
Un instant del partit. | MoraBanc Andorra

El retorn del MoraBanc Andorra a l’ACB, amb un debut com a visitant a casa del Bilbao Bàsquet, s’ha saldat amb una derrota voluminosa per 95-73.

A l’inici del partit, es veien dos equips freds que cometien constants errades que aprofitaven ambdós conjunts per anotar els primers punts del matx. Tot i això, es destacaven alguns detalls de qualitat tant pel costat dels bascs com per part del MoraBanc, qui eren sovint protagonitzats pel tricolor Tyson Pérez, qui mostrava una vocació ofensiva molt notable sobre el parquet. A mesura que anava transcorrent el primer quart, els errors tricolor en defensa anaven pesant més al marcador que no pas els del Bilbao, qui anava millorant amb el transcurs dels minuts i aconseguint avançar-se als de Natxo Lezkano. Goudelock també anava aportant jugades de mèrit, amb un Rafa Luz que donava vida als andorrans, però errors defensius i un rendiment millorable per part de jugadors com Okoye o Starks feien que el Bilbao anés anotant cistelles sense mostrar la seva millor versió. En aquestes circumstàncies, s’arribava al final del primer quart amb un marcador de 29-23 a favor dels locals.

Durant el segon quart, els bascs van pressionar una mica l’accelerador i van continuar ampliant l’avantatge sobre els nois de Lezkano. Un Tyson Pérez combatiu i brillant en diverses ocasions en atac era el més destacat dels tricolor en aquelles alçades del partit. Els andorrans aconseguien durant uns instants del segon quart frenar la vocació ofensiva del Bilbao, però sense poder traspassar la muralla defensiva basca. Gràcies a una relaxació basca amb un marcador de 40-28, els tricolor assolien maquillar el resultat rascant punts amb múltiples dificultats, podent arribar al vestuari amb una diferència de només sis punts amb 46-40 al marcador.

La segona part del partit va suposar la desfeta definitiva pel MoraBanc Andorra. Ja a l’inici del tercer quart, el Bilbao Bàsquet va passar completament per sobre d’uns tricolor perduts dins del parquet, destacant un Okoye que no aconseguia encertar res. L’ofensivitat del MoraBanc va desaparèixer completament al tercer quart, arribant a estar gairebé la meitat d’aquest període del partit sense anotar cap punt. L’àmbit defensiu no va ser tampoc un aspecte per destacar dels de Lezkano, qui acabaven a l’últim quart del partit amb un marcador de 68-50.

El final del partit, amb un MoraBanc ja derrotat en combat, va ser una exhibició a mig gas dels bascs, els quals van arribar a assolir diferències de 25 punts envers el conjunt de Lezkano. Els tricolor feia estona que ja havien abaixat els braços i van veure com el marcador final es col·locava en un més que decebedor 95-73. Els tricolor tornaven a l’ACB amb un bany de realitat de la gran dificultat que suposa la Lliga Endesa.