PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Èxit rotund de la Vila Medieval de Sant Julià de Lòria

Les activitats noves, com la nòria i el carrusel, han sigut les més demandades per als infants

Per Maria Lozano

Imatge d’un espectacle dels Abanderats de Tortosa, ahir.
Imatge d’un espectacle dels Abanderats de Tortosa, ahir. | M.L.

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la vintena edició de la Vila Medieval a la parròquia de Sant Julià de Lòria. La fira, ja consolidada, ha estat «un èxit rotund», segons va afirmar ahir la cònsol menor de la parròquia, Mireia Codina, que explicava que «totes les activitats, tant les que porten any com les que han sigut novetat han sigut tot un èxit». Un dels exemples més atractius tant per als lauredians com per als turistes ha sigut una nòria que hi havia a la plaça de la Germandat, en bell mig de la vila, juntament amb un carrusel. Aquestes dues atraccions, les dues de fusta per simular l’edat mitjana, han sigut una de les novetats més exitoses: «Han estat plenes de canalla que volien gaudir durant els tres dies que ha durat la fira», va explicar Codina, afegint que «els jocs de fusta també han tingut molta participació de la canalla».

La cònsol, a més, va voler recalcar la tornada dels Abanderats de Tortosa, que feien diverses funcions: «Hem recuperat els Abanderats, l’espectacle que s’havia fet l’any 2016 i ha retornat enguany. Cada espectacle ha tingut molt bona acollida». I és que durant tot el cap de setmana, cada vegada que hi havia una funció d’aquestes, s’omplia la plaça de la Germandat de gom a gom.

Tot i que divendres va ploure, la climatologia va acompanyar als firaires i als turistes

Codina va destacar en afegit que el temps va acompanyar perquè la parròquia s’omplís: «Divendres semblava que el temps anava a jugar-nos una mala passada, però al final, a les 19.30 hores  ja va parar de ploure i va fer bon temps. Hem tingut un cap de setmana fantàstic pel que fa a climatologia», remarcava, comentant que va ser la diferència amb l’any passat: «jo diria que hi ha hagut més persones enguany. L’any passat va ploure enmig de la fira, i això fa que la gent reculi una mica. Aquest any, en canvi, només ha plogut al principi. Que hi hagi bon temps fa que la majoria de persones no marxi, i això és el que s’ha vist enguany», informava, afegint que «s’ha vist gent de totes les edats i famílies passejant per la fira». De fet, els restauradors han estat plens durant tot el cap de setmana per a tots els àpats: «Tots els restaurants han estat plens a l’hora de dinar i de sopar, també per prendre alguna cosa», explicava la cònsol.

Jornades de Bruixeria / Mireia Codina també va recalcar que «ha sigut un encert vincular les Jornades de Bruixeria amb la Vila Medieval. Els tarotistes han tingut molt èxit, hi havia gent fent cua fins i tot després que tanquessin perquè els miressin el futur».
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT