PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espot reitera a Guterres la implicació d'Andorra en l'acompliment de l'Agenda 2023

En una altra reunió amb Mònaco i San Marino, han exposat l'estat de l'Acord d'Associació amb la UE

Per El Periòdic

Xavier Espot amb António Guterres.
Xavier Espot amb António Guterres. | Govern d\'Andorra

El Cap de Govern, Xavier Espot, ha conclòs la setmana de treball a Nova York amb una reunió amb el secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, ha manifestat el ferm compromís d'Andorra amb la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030, amb el multilateralisme i els valors de les Nacions Unides, a més de la defensa dels drets humans. Espot ha afirmat que "l'Agenda 2023 està marcant el full de ruta i les prioritats que l'Executiu té en aspectes com l'acció climàtica, la defensa dels drets de la infància o les polítiques d'igualtat".

Trobada amb Mònaco i San Marino/ Espot, acompanyat de la ministra d'Afers Exteriors, Imma Tor, s'ha pogut reunir amb la ministra d'Afers Exteriors i Cooperació de Mònaco, Isabelle Berro Amadeï, així com amb la directora d'Afers Polítics i Diplomàtics de San Marino, Federica Bigi; on han fet un balanç i han exposat l'estat de la situació de les negociacions per a l'Acord d'Associació amb la Unió Europea. També han compartit l'agenda multilateral dels tres països.

Luxemburg reitera el suport a Andorra en l'aproximació amb Europa/ Xavier Espot i el primer ministre de Luxemburg, Xavier Bettel, han fet el punt de les negociacions d'Andorra amb la UE. Espot ha traslladat la prioritat d'aconseguir un bon encaix d'Andorra a Europa per a les oportunitats que brinda a les empreses i els treballadors. Bettel ha volgut reiterar el suport de Luxemburg a Andorra. També han compartit aspectes de les negociacions entre els dos països i les prioritats compartides a nivell multilateral.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT