PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El CONTRADANS 2023 amplia participants

La tercera edició se celebra els dies 13, 14 i 15 d’octubre

Per El Periòdic

33 Presentació del CONTRADANS.
33 Presentació del CONTRADANS. | esbart valls del nord

La tercera edició del CONTRADANS, el festival de dansa i cultura tradicional que se celebrarà a Ordino els dies 13, 14 i 15 d’octubre, aposta per la qualitat i les companyies de prestigi seguint la filosofia del certamen que mostra l’evolució de la dansa contemporània des de les arrels.
Un dels plats forts serà el grup valencià Marea Danza amb l’espectacle Rebel·lió: una visió que confronta la fredor de les màquines amb l’essència de l’àmbit rural. El fil argumental es basa en la ‘Revolta dels animals’ de George Orwell. L’espectacle ha obtingut diversos premis i nominacions, destacant les dels Premis Max 2022 obtenint el premi a millor disseny de vestuari i sent finalista a la millor direcció coreogràfica i millor banda sonora. Marea Danza actuarà a l’Auditori Nacional d’Andorra el dissabte 14 d’octubre a les 21.00 hores.

Una altra proposta és la Llançadora, la xarxa de dansa d’arrel de la Catalunya Central, que vol generar oportunitats de creixement i col·laboració entre persones, els seus pobles i la resta del territori. Oferirà l’espectacle Fiblades, un relat a través de la dansa del llegat tèxtil que comparteixen les poblacions de Navàs, Sallent i Gironella i les situacions laborals, socials i interpersonals que es produïen i que vulneraven la llibertat de les persones. L’actuació serà el divendres 13 a les 21.00 hores a l’Auditori Nacional.

L’Esbart Ciutat Comtal, un dels més prestigiosos de Catalunya, també seran presents al Contradans i actuaran el dissabte 14 d’octubre a les 17.00 hores a la plaça d’Ordino.

Per arrodonir la part dansaire, es presentarà l’aposta conjunta de tres esbarts del país: l’Esbart Santa Anna, l’Esbart Sant Romà i l’Esbart Valls del Nord que oferiran l’espectacle DSentir, que serà diumenge 15 d’octubre a les 12.30 hores.

La presentació del CONTRADANS 2023 es va fer ahir al migdia a Ordino amb la presència de la cònsol menor d’Ordino, Eva Choy, el conseller de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana de la Massana, Guillem Forné, de la presidenta de l’Esbart Valls del Nord, Meritxell Rabadà, i la codirectora de l’Esbart Valls del Nord, Sandra Tudó. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT