PUBLICITAT

S’investiga una botiga per comprar animals de venda de gossos

Encara, però, no s’han trobat indicis de què estigui involucrada

Per El Periòdic

Imatge de recurs d’un gos.
Imatge de recurs d’un gos. | Pexels

La Policia està investigant una botiga d’animals per possible relació amb una xarxa de venda il·legals de cadells de gossos i alguns gats. Aquests es criaven a granges de gossos d’alguns països de l’est i es portaven a la península Ibèrica per vendre’ls per grans quantitats de diners. Tot i així, encara no s’han trobat indicis que la botiga estigués involucrada amb la xarxa de tràfic d’animals.

Una gran operació policial per la titular del jutjat 23 de Barcelona i la Fiscalia de Medi Ambient va ser la que desarticulés una organització criminal que en els últims anys criava als animals en pèssimes condicions, sent venuts amb documentació il·legal a comerços d’Espanya. A més, aquests tenien diverses malalties i acabaven morint una gran majoria d’ells.

La intervenció judicial es va saldar amb 18 detinguts, i prop de 400 cadells vius, entre gossos i gats. Tanmateix, també es van trobar nombrosos exemplars morts. Els animals estaven amb molt manca d’higiene i amuntegament. Cal destacar que el dispositiu policial es dedicava presumptament al tràfic il·legal de mascotes.

Tot va començar ara fa tres anys, quan en una inspecció rutinària de la Guàrdia Urbana de Barcelona es va detectar un transport d’animals procedents d’Hongria que no tenia la documentació en regla i amb animals que no tenien l’edat mínima per a viatjar. Els guàrdies van iniciar una investigació i van obrir diligències a la Fiscalia de Medi Ambient. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT