Heroïnes

La selecció andorrana femenina aconsegueix una victòria èpica en el seu debut contra Moldàvia

Per Joan Jiménez

La selecció andorrana celebrant el primer gol contra Moldàvia, ahir.
La selecció andorrana celebrant el primer gol contra Moldàvia, ahir. | FAF

El debut de la selecció andorrana femenina a la UEFA Women Nations League contra Moldàvia no podia haver acabat de millor manera. Victòria heroica inicial, amb un gran joc i amb molta valentia per part de les andorranes. Les noies de casa van poder remuntar el gol inicial de la moldava Irina Topal amb dos dianes èpiques de Marina i Sònia, en un emocionant partit on Andorra no va parar de lluitar i de deixar-se la pell jugant de forma molt meritòria.

Dos grans gols de Marina i Sònia a pilota parada donen la victòria a una gran Andorra que guanya en el seu debut

El gol de Moldàvia al minut 17 es va produir per un desafortunat rebuig de la portera andorrana, Luna, qui va refusar una pilota a l’àrea amb els peus la qual va acabar en les botes de Topal, qui va endollar la pilota al fons de les malles des de fora de l’àrea. Així i tot, les noies de casa sabien que encara quedaven molts minuts i molt partit per jugar, lluitant molt en defensa al principi, però sense aconseguir passar amb comoditat el mig camp. Andorra va anar millorant amb el pas del temps i va aconseguir establir-se més en el terreny de joc, mentre suportava algun ensurt de Moldàvia. Les locals van fer algunes faltes agressives que van començar a atorgar jugades a pilota parada per part de les andorranes que, a banda de costar-li una targeta groga a Colesnicenco, pagarien molt car al minut 27. Una falta des de tres quarts de camp va significar el gol de l’empat a botes de Marina Muelas, qui va enviar un míssil que superava àmpliament a la portera moldava, Evghenia Dumic. Després d’una pilota al travesser per part de Moldàvia que quasi fa moure un altre cop el marcador, ambdós equips assolien arribar a la mitja part amb paritat al marcador.

A la segona meitat, les andorranes van sortir encara amb més forces, fent una pressió molt bona en cap rival traient les urpes per lluitar cada pilota. Maria Ruzafa feia treballar de valent a les defenses rivals buscant qualsevol oportunitat per fer una mal-i-feta a les moldaves. Tot i això, Moldàvia continuava tenint perill a l’hora d’atacar i provocava certes ocasions de gran perillositat. Però al minut 77, una falta al mig del camp es transformava en un centre a l’àrea que acabava amb la pilota botant davant de Sònia, que afusellava sense pietat a Dumic. 1-2 al marcador i les andorranes, que ja tocaven la victòria, van continuar amb una defensa imperial que suportava a una Moldàvia bolcada en camp rival. Després de set minuts de descompte, l’àrbitre xiulava el final i la selecció andorrana femenina feia història en guanyar en el seu debut a la Nations League.