PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Entrada en vigor de la moratòria a la inversió estrangera en immobles

Per El Periòdic

Sessió del Consell General en què es va aprovar la Llei.
Sessió del Consell General en què es va aprovar la Llei. | ANA / L.G.

La moratòria a la inversió estrangera immobiliària va entrar ahir en vigor després de ser publicada al BOPA. Així doncs, se suspèn l’atorgament de noves autoritzacions d’inversió estrangera en immobles, tant per a persones físiques estrangeres no residents com per a persones jurídiques,  tant estrangeres com andorranes amb capital estranger, sigui quin sigui el percentatge de participació de capital estranger.

Als efectes d’aquesta Llei, en vigor des d’ahir, queden també incloses dins la suspensió les inversions en immobles efectuades per persones jurídiques andorranes amb participació estrangera en el seu capital–incloses les societats de capital estranger que participen del capital social de la societat.

Totes aquelles sol·licituds d’inversió estrangera presentades abans de l’entrada en vigor d’aquesta Llei s’han de tramitar de conformitat amb la normativa vigent en el moment en què es van presentar. A més, «els titulars d’inversions estrangeres en immobles que acreditin que abans del 5 de setembre del 2023 hi havia un acord de voluntats en relació amb la compravenda d’un immoble, el qual portava associat una transacció econòmica materialitzada amb anterioritat a aquesta data, extrem que cal acreditar igualment de forma fefaent, es tramiten de conformitat amb la normativa vigent amb anterioritat al 5 de setembre del 2023». Les sol·licituds d’inversió estrangera en immobles presentades durant la vigència d’aquesta Llei que no quedin incloses en el supòsit anterior s’entenen denegades automàticament i es consideren no formulades.

En els darrers deu anys s’han declarat 4.718 transaccions en immobles derivats de la inversió estrangera, que suposen un import declarat de 1.240.636.463 euros, tal com consta en la memòria de la llei.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT