PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Massana tanca els convenis de cessió anticipada de terrenys

El pressupost total per a la primera fase del vial és de 5.711.000 euros

Per El Periòdic

Sessió de Consell del Comú de la Massana, ahir.
Sessió de Consell del Comú de la Massana, ahir. | Comú de la Massana

Ahir es van aprovar els quatre convenis de cessió anticipada de terrenys, per part del Comú de la Massana, per a la construcció del desviament que li correspon a l’administració de la parròquia. Olga Molné, cònsol major del comú, va fer unes declaracions assenyalant que «amb aquests quatre terrenys ja tenim totes les cessions completades, hem aconseguit l’acord per poder executar aquesta obra que serà beneficiosa per a la parròquia, especialment pels pobles d’Anyós, l’Aldosa i Sispony, que ara s’han convertit en un desviament natural, ja que moltes persones hi passen per estalviar-se les cues del centre de la Massana»

Així mateix, en els convenis que ja s’havien aprovat amb anterioritat, es va aprovar també una modificació en aquests. Molné va explicar que «Durant les darreres negociacions es va acordar que fos el comú qui enderroqués els murs de sosteniment de les parcel·les al moment de la construcció i per igualtat de condicions s’ha afegit a tots els convenis».

Quan el Govern conclogui els convenis, que són part de les seves competències, amb els propietaris, serà factible publicar el concurs públic per a la primera fase de les obres. La licitació per a aquestes es calcula que es podrà convocar abans de 2024. El pressupost aprovat ahir per aquests treballs correspondrà, per l’any 2023, amb 701.000 euros, mentre que per l’any que ve s’augmentarà fins als 2.230.000 euros i, finalment, 2.780.000 euros pel 2025.

El ple del Consell va donar llum verda a l’adjudicació del subministrament i muntatge de plaques fotovoltaiques a Casa Comuna i a l’edifici de les Fontetes, per un import de 213.836 euros. «El nostre objectiu és aconseguir que gran part de l’energia dels edificis públics provingui d’energies netes», va exposar la cònsol menor, Eva Sansa, que va assegurar que un cop instal·lades les plaques, l’estalvi global en despesa d’enllumenat en els dos edificis es rebaixarà al voltant del 70%. 

Sansa va afegir que també s’està treballant en la reducció de l’enllumenat públic, racionalitzant el seu consum i introduint mesures d’estalvi energètic. En el darrer any ja s’ha aconseguit un estalvi del 30% en l’enllumenat públic de la parròquia.

D’altra banda, la cònsol menor va explicar que s’està treballant intensament en el pla de xoc a la xarxa d’aigua, d’acord amb les actuacions fixades a l’informe tècnic realitzat l’any passat. Després de dur a terme els treballs de detecció de possibles fuites, ja se n’han pogut reparar sis, cosa que representa que es deixen de perdre uns 40.000 litres d’aigua al dia. Els treballs han estat difícils, per això, en la sessió d’ahir es va aprovar un suplement de crèdit de 145.000 euros. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT