PUBLICITAT

Ordino

Dolsa busca consensos polítics per a les eleccions comunals

La cònsol menor d’Ordino, Eva Choy, té la voluntat de tornar a titular la llista del seu partit

Per Alex Montero

El conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, durant la roda de premsa posterior al Consell de comú.
El conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, durant la roda de premsa posterior al Consell de comú. | ANA/M.R.

El conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, es troba ja a la recerca de consensos polítics  per a les pròximes eleccions comunals del 17 de desembre. Així ho ha manifestat ahir, on també va deixar veure la més que possible situació de pacte amb el Partit Socialdemòcrata: «El pacte que vam fer amb el PS no només era per a les eleccions generals de l’abril, sinó també per a les comunals de desembre», afegint que ja s’han mantingut algunes converses amb membres del partit. 

Tanmateix, i qüestionat sobre la possibilitat de tornar a encapçalar la llista de la seva formació en les parroquials, Dolsa ha tornat a ser molt concís en les seves paraules: «Jo estic sempre disposat a fer política, però no soc qui ha de decidir si soc la persona apropiada per encapçalar una candidatura». A més, el conseller ha aprofitat la seva intervenció per donar la seva opinió sobre la data escollida per a les eleccions del desembre: «El normal és que fossin el dia 3 i no el 17, perquè coincidirà la campanya preelectoral amb el Pont de la Puríssima, de la Constitució a Espanya i de l’obertura de les pistes d’esquí».

Dolsa no ha sigut l’únic que s'ha pronunciat sobre la qüestió de les eleccions comunals, ja que la cònsol menor d’Ordino, Eva Choy, ha indicat que per la seva part també té la voluntat de titular la llista del seu partit: «Hi ha la voluntat de fer-ho, però cal veure com es configuraria», afegint que en aquest moment es troben «en un període de converses entre partits i de valorar altres candidatures». 

Arran d’un possible pacte amb el partit Demòcrata, l’actual mandatària i membre de Liberals d’Andorra ha declarat que «sempre he estat una defensora del pacte i ha sigut molt positiu, però allò que va passar a les anteriors eleccions generals no propicia que n’hi hagi d’haver un altre». Cal recordar que la formació política no va quedar molt contenta amb el tracte rebut per part de DA després dels resultats de les eleccions generals del 2 d’abril, tot i que, segons ha apuntat Choy, «fins al dia que es presentin les candidatures no sabrem què passarà perquè en política no es pot dir mai que no». 

La roda de premsa posterior a la sessió de Consell de comú, on s'han tractat diferents punts relacionats amb l’aprovació de suplements de crèdits i on destaca l’atorgat a la Comissió de Turisme, Espots i Dinamització, amb un import de 62.200 euros, ha finalitzat amb la intervenció de la consellera de Movem Ordino, Bàrbara Pàmies, qui s'ha centrat en els motius pels quals la formació política es va posicionar en contra del projecte de la residència geriàtrica: «Creiem que es tracta més aviat d’un projecte de gestió nacional i no pas parroquial, a més que és excessiva la massificació de la unitat 21 i 22». Encara i això, Pàmies no ha declarat res destacable sobre possibles pactes per a les eleccions comunals, ja que ella no participa en les negociacions. 

David Astrié i Miquel Canturri són elegits per encapçalar la llista de DA a Andorra la Vella

DA torna a apostar per Astrié i Canturri a la capital

La candidatura de David Astrié i Miquel Canturri per tornar a erigir-se com a mandataris d’Andorra la Vella ja és una realitat. Així ho va dictar el Comitè parroquial de Demòcrates durant la reunió celebrada dimecres, marcant que tots dos ocuparan el número 1 i 2 respectivament de la llista electoral. Una decisió que certament no sorprèn a ningú i a través de la qual el partit espera que els actuals cònsols major i menor de la capital tornin a revalidar el càrrec i mantenir el lideratge taronja al comú.

El Comitè, presidit per Eduard Tomás, va aprofitar també la reunió per acordar la creació d’una comissió específica per treballar en l’elaboració de la llista que concorrerà a les eleccions del 17 de desembre. A més, en el conclave mencionat es van definir les comissions (agrupades per temàtiques) que duran a terme la confecció del contingut del programa electoral per Andorra la Vella.

PUBLICITAT
PUBLICITAT