PUBLICITAT

Encamp

Els salaris de temporers inferiors a 1.500 euros augmenten un 4,1%

S’ha modificat la quota general per la falta de mà d’obra en el sector

Per Joan Jiménez

Augmenten els salaris de temporers inferiors a 1.500 euros
Augmenten els salaris de temporers inferiors a 1.500 euros | SFGA/CEsteve

El ministre portaveu va comunicar ahir que el Consell de Ministres va aprovar, a sol·licitud de la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, per a la modificació de la quota general de les autoritzacions generals de residència i treball i treball fronterer. Els treballadors extracomunitaris que no hagin treballat mai al país necessitaran tenir una experiència laboral en l’hostaleria equivalent a dues temporades, en comparació amb les tres que s’exigien anteriorment a la modificació. Aquesta nova rebaixa segueix la línia que l’Executiu ja havia anat marcant des de la primera modificació de la quota, aprovada el 12 d’octubre del 2022 rebaixant l’experiència necessària de cinc a tres temporades.

La nova quota va entrar en vigor ahir, establint també que aquells treballadors amb una autorització temporal d’immigració pel sector hostaler durant el passat estiu, podran continuar treballant al Principat apel·lant a la quota general.

Així mateix, es va comunicar també la modificació del reglament en l’àmbit salarial. La nova regulació, modificada amb l’objectiu d’oferir sous més atractius que s’adeqüin a l’augment del cost de la vida, estableix que els salaris inferiors a 1.500 euros mensuals han de ser incrementats en un 4,1%, d’acord amb l’Índex de Preus al Consum (IPC).

Aquestes decisions van ser consensuades i elaborades en el si del Consell Econòmic i Social. Aquest organisme es va reunir el passat divendres sota la presidència de la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, on van elaborar un dictamen favorable i unànime sobre aquesta matèria. D’aquesta forma, els diferents actors econòmics i socials atorgaven el seu beneplàcit al Govern per a reduir l’experiència laboral requerida en el sector i l’augment dels salaris per tal de pal·liar una manca de mà d’obra que complicava l’eficiència i productivitat dels diferents establiments d’hostaleria del país. Amb aquestes mesures, es confia que el Principat es mostri més atractiu per a atreure nous treballadors.

PUBLICITAT
PUBLICITAT