PUBLICITAT

Encamp

Set edificis amb 300 habitatges seran licitats abans de finals d’any

El Govern anuncia que s’ha procedit a l’adjudicació dels treballs de redacció del projecte i la direcció de les obres

Per Joan Jiménez

El ministre portaveu, Guillem Casal, ahir en roda de premsa posterior al Consell de Ministres a Ràdio Andorra.
El ministre portaveu, Guillem Casal, ahir en roda de premsa posterior al Consell de Ministres a Ràdio Andorra. | SFGA/CEsteve

La roda de premsa posterior al Consell de Ministres celebrat ahir es va produir a l’edifici de Ràdio Andorra, a Encamp. En aquesta, el ministre portaveu i Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, va anunciar que s’ha procedit a l’adjudicació dels treballs de redacció i direcció de les obres de reformes de sis projectes de set edificis que, un cop rehabilitats, suposaran 300 pisos. Els edificis escollits per a aquesta iniciativa d’immobiliari públic seran l’hotel Pellicer de Canillo, l’Hermus d’Encamp, dos edificis de Ribasol d’Arinsal, un altre al carrer Roureda Sansa d’Andorra la Vella i l’hotel Font de Ferro a Aixovall i un altre immoble a Verge de Canòlich, a Sant Julià de Lòria. Segons va apuntar Casal, la voluntat del Govern és que els treballs de redacció estiguin enllestits en les pròximes setmanes, i amb l’expectativa de què es puguin licitar les obres abans que s’acabi aquest mateix any. Segons va indicar l’Executiu, el cost global de rehabilitació dels projectes serà1,4 milions d’euros.

Aquest projecte immobiliari té aquestes expectatives entorn de la velocitat d’aquestes primeres fases gràcies al conveni signat pel Govern amb el Col·legi Oficial d’Arquitectes del passat 12 de juliol. En aquest document es va acordar reduir de forma excepcional els terminis usuals en els processos de rehabilitació, que contemplen la licitació i la posterior adjudicació del professional que durà a terme els treballs en qüestió, inclosa la licitació i l’adjudicació. Gràcies a les mesures que es contemplen en el conveni, l’Executiu confia a poder adjudicar les licitacions abans de 2024.

Així mateix, en ser aquest projecte d’immobiliari públic, un projecte estratègic per a l’Executiu, es va poder arribar a acordar l’establiment d’un mecanisme de selecció per adjudicar les obres, extraordinàriament, per un sistema ad hoc acordat amb el COAA. Aquest procediment ha estat obert exclusivament a professionals afiliats i registrats al col·legi d’arquitectes, sortejant els projectes de forma aleatòria entre els inscrits.

PUBLICITAT
PUBLICITAT