PUBLICITAT

El Govern rep la segona visita del Consell d’Europa

Es tracta d’una delegació del Congrés de Poders Locals i Regionals

Per El Periòdic

Imatge de la reunió d’ahir.
Imatge de la reunió d’ahir. | SFGA / JAVILADOT

Una delegació del Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa, encapçalada per Jean-Paul Bastini i Christine Chevalley, va mantenir ahir reunions amb el ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró; el ministre de Finances, Ramon Lladós, i el ministre de Territori i Urbanisme, Raul Ferré. Es tracta de la segona visita d’avaluació d’aquest òrgan internacional al país, on la delegació també es va trobar amb diferents autoritats del país, així com amb representants dels comuns.

Durant les tres reunions, les autoritats andorranes van traslladar el diàleg franc entre el Govern i els diversos comuns, el qual suposa a Andorra el poder local. A més, també va traslladar el resultat final de les negociacions per a la renovació de les lleis de delimitació de competències i de transferències, aprovades el 2018. 

Tanmateix, i ja en la primera avaluació, el Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa va apuntar que Andorra compleix amb les obligacions de la Carta europea d’autonomia local, així com el fet que la petita dimensió del país facilita la cultura de la consulta i el diàleg entre el Govern i els comuns. Així mateix, també va subratllar que les col·lectivitats estiguin representades a nivell parlamentari.

Cal recordar que les visites de la delegació, que finalitzaran durant aquest dimecres, s’emmarquen en el procés d’avaluació de la democràcia local en relació amb la Carta Europea de l’Autogovern Local al Principat, la qual va ser ratificada per Andorra el 2011 i on es va acceptar el fet de sotmetre’s a aquest tipus de visites de seguiment i avaluació per part del Consell d’Europa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT