PUBLICITAT

Andorra, disposada a accelerar la implementació dels ODS

El país i les Illes Maldives signen un acord d’exempció de visats

Per El Periòdic

Tor i Khaleel, en la firma de l’acord.
Tor i Khaleel, en la firma de l’acord. | Govern d\'Andorra

Durant la segona jornada de treball a Nova York, en el marc de la celebració de la 78a Assemblea General de les Nacions Unides, el cap de Govern, Xavier Espot, va prendre part de la Cimera dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). La trobada va estar convocada pel president de l’Assemblea General, Dennis Francis, sota la voluntat d’accelerar el progrés d’implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible amb el compromís polític al més alt nivell de vertebrar accions transformadores de cara al 2030.

Espot va participar en la taula de diàleg d’alt nivell ‘Unitat i Solidaritat: Enfortir el sistema multilateral per millorar el suport, la cooperació, el seguiment i la revisió dels ODS’, on va voler deixar clar el «ferm compromís d’Andorra per continuar avançant i accelerar cap al compliment dels ODS», així com «la voluntat de reforçar el multilateralisme perquè és el mitjà per arribar a assolir aquells objectius que encara manquen a escala mundial». 

A més, el cap de Govern va afirmar que el país i la ciutadania que hi viu és «altament sensible a la protecció del medi ambient i a la lluita contra el canvi climàtic». Per aquest motiu, va recordar les diverses mesures que s’han implementat els darrers anys per mitigar les emissions d’efecte d’hivernacle que es generen a Andorra, liderades per la construcció i la mobilitat: «Des de l’entrada en vigor de la gratuïtat del transport públic, ara fa un any, els viatges han augmentat un 70%», fent èmfasi en el fet que «hem millorat la mobilitat, hem reduït l’emissió de gasos i, per descomptat, hem contribuït a alleugerir la càrrega econòmica de les famílies». 

Acord d’exempció de visats amb les Illes Maldives

Al seu torn, la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, i el secretari d’Estat pels Afers Exteriors de les Illes Maldives, Ahmed Khaleel, van signar un Acord d’exempció de visats entre els dos països, el qual permetrà als ciutadans dels dos països estar exempts dels requisits de visat per entrar i sortir dels respectius territoris, transitar-hi i romandre-hi temporalment com a turista. Tor ha agraït la celeritat en què s’ha signat aquest acord tenint en compte que les Illes Maldives és una destinació popular entre els ciutadans d’Andorra. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT