PUBLICITAT

DA proposa ubicar a la nova seu del Consell General altres serveis de l'Estat

  • Les dependències del nou edifici podrien acollir el Tribunal de Compes, l'Oficina de Protecció de Dades, i fins i tot el Tribunal Constitucional o el Consell Superior de la Justícia
08032011_cinca
Jordi Cinca durant la roda de premsa d'aquest dimarts.. Foto: ANA / M. T.
El número dos de Demòcrates per Andorra (DA), Jordi Cinca, ha proposat com a una de les mesures de racionalització de la despesa ubicar a la nova seu del Consell General altres serveis de l'Estat, per aprofitar els grans espais que disposa. En aquest sentit, ha dit que les dependències del nou edifici podrien acollir el Tribunal de Compes, l'Oficina de Protecció de Dades, i fins i tot el Tribunal Constitucional o el Consell Superior de la Justícia. Cinca també ha dit que amb aquesta i amb d'altres mesures de racionalització pretenen assolir estalvis significatius de fàcilment un 5 o un 10%. Tot i que l'objectiu és arribar a elaborar un pressupost equilibrat, ha reconegut que no s'hi podrà arribar fins com a mínim 3 o 4 anys.
Cinca ha explicat que un dels pilars del seu programa electoral és la reactivació econòmica, que no només ha de venir amb accions per activar-la sinó també de la gestió acurada del pressupost, amb criteris de rigor. Una de les propostes de DA és aprofitar les instal·lacions de la nova seu del Consell General per a altres entitats que a vegades estan ubicades en espais de lloguer, una idea que ha fet extensiva a d'altres edificis "ociosos en espais".

També ha dit que no posaran en pràctica el típic 'cafè per a tots', sinó que el que cal és ajudar on fa falta, no de manera generalitzada. Per tot plegat, esperen que fàcilment podran reduir entre un 5 i un 10% de la despesa. Pel que fa al pressupost, l'objectiu és arribar a fer-lo equilibrat, però Cinca ha dit que 'no enganyarem a ningú' i que són conscients que no s'hi podrà arribar ni fins d'aquí tres o quatre anys perquè l'Estat té molts compromisos contrets i que no fan possible arribar a l'equilibri amb l'actual estructura d'ingressos.

Les prioritats, segons el candidat és "tenir una estrucutra d'ingressos més sòlida, que s'amotlli més a les necessitats de l'estat, i alhora, racionalitzar la despesa". Si només "ens centrem a tenir més ingressos", el que passarà és que de manera sistemàtica anirà augmentant la despesa.

Pel que fa a les crítiques que han rebut per part del PS en relació a la proposta de doblar el pressupost de promoció turística, Cinca ha dit que el que proposen no és gastar nous diners, sinó racionalitzar i deixar de fer obres no tant prioritàries, com és l'Arxiu. Pel que fa al fet de recordar la retallada de suport econòmic dels comuns a Andorra Turisme, el candidat de DA ha dit que no s'han de comparar les finances comunals amb les del Govern, i considera que els comuns no són els que han de dirigir la política turística del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT