PUBLICITAT

La Massana

Álvarez considera que «s’està fent un gra massa» del cas Rubiales

El president de la FAF assenyala que la seva actitud «no va ser la més correcta», però que «s’ha tret molt de context»

Per Pol Forcada Quevedo

Imatge de la inauguració del nou Centre Esportiu Francesc Vila, ahir.
Imatge de la inauguració del nou Centre Esportiu Francesc Vila, ahir. | FAF

El president de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) es va posicionar ahir per primera vegada sobre el cas Rubiales: «Pensem que la seva actitud no va ser la més correcta», va assenyalar, tot afegint que, però, «s’ha tret molt de context, s’està fent un gra massa». Per la seva part, el president de la UEFA, Aleksander Ceferin, no es va voler pronunciar al respecte. Relacionat amb la Federació Espanyola de Futbol, i demanat pels possibles amistosos que es van pactar entre ambdues seleccions, el president de la FAF va assenyalar que a hores d’ara «no en sabem res», ja que és un tema molt «embrionari» i que cal esperar a com acaba. 

Amb tot, aquestes declaracions les van fer durant l’acte de reinauguració del Centre d’Entrenament de la Massana, que a partir d’ara es dirà Centre Esportiu Francesc Vila, en record de l’impulsor i primer president de la FAF. Així, Álvarez va manifestar que era una idea clara que alguna instal·lació del país «havia de portar el seu nom en la seva memòria». L’acte va comptar, com ja s’ha esmentat, amb la seva presència, juntament amb la de Ceferin. També hi van ser presents el director d’Associacions Nacionals de la UEFA, Zoran Lakovic; el responsable de desenvolupament de les associacions nacionals de l’ens europeu, Thierry Favre; el director de les Associacions Nacionals Europees de la FIFA, Elkhan Mammadov; el coordinador del programa de desenvolupament de les Associacions Europees de la FIFA, Gianni Manca; així com personalitats andorranes com la ministra de Cultura i Esports, Mònica Bonell, i el secretari d’estat, Alain Cabanes.

Respecte al centre massanenc, el president de la UEFA es va mostrar content i va destacar que «el nivell futbolístic i el d’infraestructures esportives a Andorra està creixent [...] el país va pel bon camí». Això sí, va explicar que encara no és suficientment bo i va desitjar que l’estadi d’Encamp, el que considera que hauria de ser la prioritat, «estigui construït quan abans i que el Govern ajudi». En la mateixa línia es va expressar Favre esmentant la dificultat de trobar espais adaptats pel futbol al Principat, recordant els més de set milions d’euros que la UEFA ja ha aportat mitjançant el programa Hat-trick per al desenvolupament d’instal·lacions esportives. En aquest sentit, Mammadov va explicar que el de la Massana i Encamp són bons espais i un exemple per a molts del bon treball, a més de destacar «el desenvolupament constant de la FAF i el treball que s’està fent». 

Referent a l’estadi encampadà, Álvarez va assenyalar que tenen la intenció d’albergar algun preeuropeu perquè «des de la UEFA i la FIFA se’ns ha insistit molt en el fet que a Andorra no organitzem aquest tipus d’esdeveniments», i tenint aquesta instal·lació juntament amb l’Estadi Nacional «sí que en podrem sol·licitar». Demanat per la segona fase d’obra del camp d’Encamp, va explicar que es durà a terme una part d’aquesta: «En un principi les graderies de la tribuna no s’anaven a fer, però la UEFA i la FIFA ens van fer veure que valia la pena incrementar una mica el pressupost».

Lliga andorrana / En darrer lloc, i demanat per si la professionalització de la lliga andorrana pot passar perquè els clubs passin a ser Societats Anònimes Esportives, el president de la FAF va comentar que «intentarem en un futur a curt termini tenir converses amb el Govern perquè crec que podria ser una solució», i que si es dona el cas, «serà un pas endavant», va finalitzar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT