PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Consell d’Europa avalua a Andorra per la Carta de l’Autogovern Local

El CoE visita el Principat per fer seguiment sobre la implementació del document

Per El Periòdic

El síndic general, Carles Ensenyat, la subsíndica, Sandra Codina, donant la benvinguda a la delegació del CoE.
El síndic general, Carles Ensenyat, la subsíndica, Sandra Codina, donant la benvinguda a la delegació del CoE. | Consell General

El Consell d’Europa va enviar ahir a una representació del Congrés de Poders Locals i Regions de l’organisme europeu per fer una estada de seguiment al Principat que finalitzarà el pròxim dimecres per avaluar l’aplicació de la Carta Europea de l’Autogovern Local al Principat.

La delegació europea, encapçalada per Jean-Paul Bastini i Christine Chevalley, ponents sobre la democràcia local al Congrés de Poders Locals i Regions del Consell d’Europa, es van reunir amb la Comissió Legislativa de Justícia, Interior i Afers Institucionals. Durant la trobada, va fer acte de presència André Roux, membre del Grup d’Experts Independents sobre la Carta Europea de l’Autonomia Local. 

Anteriorment, la delegació va ser rebuda pels síndics generals a la Casa de la Vall, a més de ser acompanyats pel cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, i la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, per a recórrer les estances de l’antic parlament del Principat. 

Durant la visita, la representació del Consell d’Europa va poder conèixer de primera mà la història del parlamentarisme andorrà, a més d’aprofundir en el paper que desenvolupen les administracions comunals en la política nacional.

Els ponents intercanviaran impressions amb el conseller de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, el conseller d’Hisenda, Ramon Lladós, i el conseller de Territori i Urbanisme, Raul Ferré. La delegació també es reunirà amb el síndic general, Carles Enseñat Reig, el president del Tribunal Constitucional, Jean-Yves Caullet, i el president del Tribunal de Comptes, Francesc d’Assís. La delegació del Congrés d’Europa també es reunirà amb els membres de la delegació andorrana en el Congrés, el cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, i el cònsol menor de Canillo, Marc Casal Tomàs.

Andorra va ratificar la Carta Europea de l’Autogovern Local l’any 2011, on va acceptar el sotmetre's a aquest tipus de visites de seguiment i avaluació pel CoE.

PUBLICITAT
PUBLICITAT