PUBLICITAT

La 6a Setmana de la gent gran acollirà 15 activitats

L’objectiu és fomentar l’envelliment actiu i saludable

Per El Periòdic

Codina i Cobo durant la presentació de la 6a Setmana de la gent gran.
Codina i Cobo durant la presentació de la 6a Setmana de la gent gran. | ANA/M.R.

La sisena Setmana de la gent gran acollirà un total de 15 activitats esportives, socials i lúdiques que podran gaudir els majors de 60  anys de Sant Julià de Lòria. Així ho van anunciat ahir al matí la cònsol menor laurediana, Mireia Codina, i la cap del Departament de Serveis Socials, Montse Cobo, durant la presentació de l’esdeveniment. «Aquesta setmana no deixa de ser un homenatge a la gent gran. Estem contents de recuperar-la després de l’aurada tècnica de la pandèmia» va celebrar Cobo mentre va afegir que l’objectiu de la cita és fomentar l’envelliment actiu i saludable.

Les activitats, que s’han ideat amb la voluntat de treballar tant la part física com l’àrea cognitiva dels padrins, s’iniciaran el dilluns 25 de setembre i finalitzaran el diumenge 1 d’octubre, una data que, precisament, coincideix amb el Dia internacional de la gent gran. La programació, doncs, oferirà als participants propostes tan diverses com el ja habitual aiguagym, un taller de prevenció de caigudes a càrrec d’un fisioterapeuta de l’Escola de Salut, un taller per a activar la calma mental a través del ioga o, fins i tot, una sessió de cinema intergeneracional que s’emmarca dins les Jornades de Bruixeria d’Andorra. «Ens basem en les inquietuds dels mateixos padrins» va assegurar la cap del Departament de Serveis Socials.

Cada activitat comptarà amb aforament limitat i, en aquest sentit, l’organització preveu una participació d’entre15 i 20 persones per a cada proposta. Per això, des del comú es demana als padrins que s’inscriguin prèviament a aquelles propostes que puguin ser del seu interès.

Per altra banda, tal com va exposar Cobo, el comú ha decidit posposar l’activitat que, en un primer moment, havia previst com a clausura de la setmana; la presentació del llibre ‘Fem memòria’. Un volum que s’està treballant des del comú i que recull el testimoni de lauredians i lauredianes majors de 80 anys. «Hem volgut donar una mica més de marge per a recollir més veus» va apuntar Cobo, segons informa l’ANA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT