PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

«Ens falta un punt per arribar al millor nivell»

Després d'una pretemporada «atípica», el MoraBanc s'estrena diumenge a l'ACB contra el Bilbao Basket

Per El Periòdic

Els jugadors del MoraBanc atenent els mitjans de comunicació sobre la pista del Poliesportiu.
Els jugadors del MoraBanc atenent els mitjans de comunicació sobre la pista del Poliesportiu. | ANA / E.P.

La Lliga ACB comença aquest cap de setmana. El MoraBanc Andorra s'estrena diumenge, a Miribilla, contra el Bilbao Basket, un dels clàssics de la categoria. «Hem tingut una pretemporada atípica, amb moltes lesions, i no hem pogut entrenar com ens hagués agradat», va reconèixer el tècnic Natxo Lezkano en el media day que va organitzar el club amb els mitjans de comunicació. El preparador basc deia que «si em preguntes si arribem en el nostre punt òptim, la resposta és que no. Ens falta un punt per poder donar la nostra millor versió». Cal recordar que els tricolor han tingut baixes al llarg de la pretemporada, especialment en la posició de base, on Rafa Luz i Markel Starks no han pogut jugar tots els minuts que volien. En la posició de pivot, en aquest cas per la convocatòria mundialista de Felipe dos Anjos, l'equip tampoc ha pogut comptar amb tots els efectius.

Qui sí que ha fet la pretemporada i, si no hi ha cap sorpresa de darrera hora, jugarà tot el curs amb el MoraBanc és Tyson Pérez. «No us negaré que hi ha hagut contactes, però a hores d'ara no hi ha res», explicava l'ala pivot, que sembla que ho tindria fet amb l'Unicaja, però que es quedaria al Principat cedit durant aquest curs. Pérez va afegir que «he parlat amb Solana i amb el míster, i estic disposat a assumir galons aquest curs; no soc el mateix jugador que va arribar fa uns anys». De moment, en els partits de pretemporada, Tyson ha fet aquest pas endavant assumint responsabilitats tant en tasques defensives com ofensives.

La veu de l'experiència de la plantilla l'escenifica Nacho Llovet, el capità de l'equip, i que enceta la seva cinquena temporada al club explicava que «crec que tenim un bon equip, però no hem pogut fer la pretemporada que voldríem». Malgrat això, el pivot va remarcar que «no es poden treure conclusions dels partits de pretemporada, malgrat que sí que ens hagués agradat treure alguna victòria més». Pel que fa als objectius de la temporada, el capità va relatar que «hem de ser humils; venim de pujar de categoria i el que hem de fer ara és assegurar la permanència en la categoria. Després buscar una zona tranquil·la". Sobre l'ACB va indicar que «l'any passat ja es va veure que hi havia dos nivells, sobretot a causa dels pressupostos. Nosaltres hem d'intentar estar en la part davantera d'aquest segon nivell. Però hem d'anar pas a pas».

Un partit especial / L'estrena de la temporada serà especial per a diversos jugadors i membres de l'staff del MoraBanc Andorra. Rafa Luz, Felipe dos Anjos, Andrew Goudelock o els tècnics Paco Vàzquez i Thomas Schreiner tenen passat a Miribilla. «Sens dubte que serà un partit especial! Vaig passar molt bons anys a Bilbao i la meva filla va néixer allí. Tinc moltes ganes de jugar-lo», comentava el base brasiler, que ja està plenament recuperat de la lumbàlgia que el va tenir apartat una setmana durant la pretemporada. El 'Joc de Grans' aixeca el teló diumenge, a les 17.00 hores, informa l'ANA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT