PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’IPC se situa en el 5,6% durant el mes d’agost

Una inflació que ve donada principalment pels grups de transport

Per El Periòdic

Productes bàsics.
Productes bàsics. | Tony Lara.

La variació anual de l’Índex de Preus de Consum (IPC) corresponent al mes d’agost s’ha fixat en el 5,6%, una dada per sobre de la registrada al juliol, quan es va fixar en el 4,4%. Una inflació que ve donada principalment pels grups de transport (amb un augment del 4,6%), els de l’habitatge, aigua, gas, electricitat i altres combustibles (amb un augment de l’1,1%) i els de vestit i calçat (amb un augment de l’1,6%).

Pel que fa a la variació mensual, aquest passat agost ha estat d’un 0,9%, destacant els mateixos grups comentats anteriorment: transport (amb una variació del 2,3%), habitatge, aigua, gas, electricitat i altres combustibles (amb una variació de l’1%), i el grup d’aliments i begudes no alcohòliques (amb una variació del 0,7%). 

Tanmateix, i en comparació amb els països de l’entorn d’Andorra, l’IPC d’Espanya s’ha situat en el 2,6%, representant un augment de tres dècimes respecte de la variació registrada al juliol. L’IPC de França, per la seva banda, s’ha fixat en el 4,9% durant el mes d’agost, sis dècimes per sobre de la variació registrada al juliol. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT