PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Possible infracció molt greu durant la setmana de l’isard

Aquesta s’hauria comès amb un aparell no permès en la llei

Per El Periòdic

La Setmana de la caça de l’isard s’ha clos aquest diumenge.
La Setmana de la caça de l’isard s’ha clos aquest diumenge. | Arxiu ANA

Durant tota la setmana de l’isard s’ha constatat una infracció per part dels caçadors. Com a conseqüència s’ha obert un atestat, que es troba en fase d’instrucció, per una possible infracció molt greu recollida a la Llei de la caça. La il·legalitat va ser per la utilització d’un aparell no permès en la llei. 

La setmana de l’isard es va tancar diumenge amb un total de 196 controls de captura d’isard, és a dir, el 89% del pla de caça permès per aquest any que era de 220 exemplars, un percentatge molt similar al registre de l’any passat, segons indiquen des de Govern. 

Enguany, la setmana va començar el diumenge 10 de setembre i va finalitzar diumenge 17 de setembre amb la participació de 658 caçadors. La concentració d’activitat es va focalitzar durant els primers dies. El Cos de Banders va realitzar controls de carretera, dispositius preventius, dispositius de vigilància i va posar a disposició un punt de control centralitzat on tots els caçadors van passar a fer el control de captura entre les 11.00 i les 22.00 hores. 

Aquest any també s’ha permès la caça de muflons i cabirols, per tal de regular les espècies tenint en compte el desplegament d’efectius a la muntanya durant aquests dies i el creixement de la cabana d’aquestes dues espècies. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT