PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Llobera completa el repte solidari Andorra - Santiago de Compostel·la en bicicleta

La pilot recorre més de 1.500 quilòmetres i 13.000 metres de desnivell positiu

Per El Periòdic

Llobera a la catedral de Santiago de Compostel·la.
Llobera a la catedral de Santiago de Compostel·la. | ©Margot Llobera

La pilot de motos de ral·li raid, Margot Llobera, ha completat aquest darrer desafiament solidari per donar suport a la Fundació Asdent, que busca la solució a la malaltia de Dent. Així, Llobera va formar part del grup de 17 intrèpids participants en una odissea de nou dies que va recórrer més de 1.500 quilòmetres amb bicicleta, superant espectaculars ports de muntanya, camins, i carreteres nacionals i secundàries pujant més 13.000 metres de desnivell positiu.

Segons van informar en un comunicat, aquesta èpica travessa va començar el 8 de setembre a Andorra, i va culminar el 16 a la ciutat de Santiago de Compostel·la. La pilot va comentar estar «profundament agraïda pel suport i la solidaritat que hem rebut durant aquesta increïble travessa». «Completar aquest desafiament no sols representa una victòria personal, sinó també un pas significatiu cap a la conscienciació i la recaptació de fons per a la Fundació Asdent i la seva valuosa tasca en la lluita contra la Malaltia de Dent», va finalitzar.

Cal recordar que la Malaltia de Dent és una patologia rara i debilitant que afecta principalment els homes, i és causada per mutacions al gen CLCN5. S'estima que afecta un de cada 40.000 a 60.000 naixements. Aquesta condició comporta problemes renals. La Fundació Asdent es dedica a donar suport a pacients i famílies afectades per aquesta malaltia, proporcionant recursos essencials i fomentant la investigació mèdica per trobar tractaments i solucions efectives. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT