PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘Guais’ del Pas de la Casa, segons a la final espanyola de la WRO

Prop de 250 infants i joves van competir en l’última fase del concurs organitzada per la Fundació EducaBot

Per El Periòdic

L’equip ‘Guais’ de l’escola andorra del Pas de la Casa al podi de la final espanyola de la WRO.
L’equip ‘Guais’ de l’escola andorra del Pas de la Casa al podi de la final espanyola de la WRO. | andorra telecom

En una final molt disputada, l’equip Guais de l’escola andorrana del Pas de la Casa ha aconseguit el segon lloc a la final espanyola de la World Robot Olympiad Spain 2023 (WRO) en la categoria Robo Bàsic, per a infants d’entre sis i 12 anys, empatant a punts amb l’equip guanyador que va fer un millor temps en la ronda el qual els va donar la victòria. 

El Palau Municipal d’Esports de la Seu d’Urgell va acollir ahir al matí la final nacional espanyola de la WRO. Prop de 250 infants i joves van competir en la final que organitza la Fundació EducaBOT. 

Els quatre equips andorrans van realitzar un bon torneig, destacant el segon lloc de l’equip Guais del Pas de la Casa, entrenant per la professora Irene Monedero, que va competir contra un total d’11 equips inscrits a la seva categoria. 

En la categoria Star, formada per infants d’entre vuit i 12 anys, l’equip Brothers Team MG del Club Aula Tecnològica Loopa va aconseguir el sisè lloc, l’equip Sara i Carla Team de la categoria Elementary, format també per infants d’entre vuit i 12 anys, entrenat per l’Aula Tecnològica Loopa, va aconseguir la vuitena posició i finalment l’equip Els Dinos Andorrans, també del Club Aula Tecnològica Loopa, va aconseguir la sisena posició. 

Des d’Andorra Telecom, organitzador de la final andorrana que dona accés als equips guanyadors de cada categoria a la final espanyola, es felicita a tots els equips i entrenadors per l’esforç, compromís i entusiasme que van demostrar a la final. 

Andorra Telecom promou la formació de la robòtica i innovació entre els infants i adolescents a través de la competició de la First Lego League, que aplega equips de diferents escoles, i a través de la World Robotic Olympiad (WRO), que reuneix clubs de robòtica. L’objectiu és incentivar activitats relacionades amb l’educació STEAM, un model pedagògic que agrupa cinc àrees — ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques— per a la resolució de problemes tecnològics. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT