PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La setmana de l’isard d’enguany tanca amb unes 200 captures

Hi han participat uns 650 caçadors amb una alta participació juvenil i femenina

Per Anna Mencos

La caçadora Clàudia Armengol durant la setmana de l’isard.
La caçadora Clàudia Armengol durant la setmana de l’isard. | Albert Casas

La setmana de caça de l’isard ha tancat aquest passat diumenge amb un total d’uns 200 isards caçats. Aquest nombre encara podria augmentar una mica, ja que el recompte final se  sabrà aquest migdia, ja que durant aquest matí encara es poden certificar els animals a la caserna de Banders. En cas de ser real aquesta xifra, suposaria un 90% del pla de caça permes d’enguany que era de 220 exemplars.

La setmana d’enguany ha estat predominada pel bon temps, tot i que també hi va haver moments amb una mica de pluja, el que també és bo pels caçadors, ja que fa que els animals es moguin més i no es quedin amagats. Un altre dels factors claus és que aquest any s’han vist molts isards, i que com a novetat d’enguany, també es podien caçar bufons i cabirols, fet que diversifica una mica la pressió sobre l’isard. L’activitat va començar el passat 10 de setembre i va finalitzar ahir diumenge dia 17 amb la participació de 650 caçadors, entre els quals es va radicar una alta participació femenina i juvenil.

Des d’EL PERIÒDIC hem pogut parlar amb una persona que ho viu de primera mà. És el cas de Clàudia Armengol, una jove andorrana que fa tres anys que puja a caçar a la zona del Refugi de Claror amb la colla del seu pare. És l’única dona que forma part del seu grup i és la cap de colla i l’encarregada d’organitzar tot el muntatge, els trasllats del material i la recollida de les anelles. «Dos dies abans de pujar cap al campament ho posem tot dins del sac, ho preparem tot i el dissabte anem cap al refugi», explicava tot detallant el seu dia a dia durant la setmana de caça. «Ens llevem al voltant de les 06.00 hores, esmorzem, ens preparem i anem mirant i visualitzant la zona, llavors ens separem per zones mirant quin és el millor exemplar que puguem capturar».

Armengol explicava que aquest any «he fet una captura d’un isard», i el seu grup ha aconseguit tancar totes les anelles que se’ls havien atorgat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT