PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El matí per promoure l'activitat literària d'Andorra, una oportunitat «brutal»

La Setmana del llibre el català ha acollit aquest dissabte tot un matí dedicat a la literatura andorrana

Per El Periòdic

Noemí Rodríguez, Pau Chica, Carles Gascón i Joan Ramon Marina a l'acte a Barcelona.
Noemí Rodríguez, Pau Chica, Carles Gascón i Joan Ramon Marina a l'acte a Barcelona. | ANA

La Setmana del llibre el català que se celebra al Moll de la Fusta de Barcelona ha acollit aquest dissabte tot un matí dedicat a la literatura andorrana. Sota el títol El matí d'Andorra diferents editors i autors del país han dut a terme presentacions emmarcades en blocs temàtics com la història d'Andorra i del Pirineu; la narrativa andorrana; catàstrofes naturals i llegendes del Principat.

D'aquesta manera, la part d'història ha estat presentada per Noemí Rodríguez i hi han intervingut Pau Chica per parlar d'Andorra i la Guerra Civil espanyola; Carles Gascón, que ha abordat Història de la Seu d'Urgell medieval i Joan Ramon Marina que ha parlat del llibre Aquí les penjaven. Tot seguit Arnau Colominas ha presentat la part dedicada a narrativa amb Shanghai Andorra de Txema Díaz-Torrent i Joan Peruga; El que mai et vaig dir, de Noemí Rodríguez; La vall dels andosins, d'Alan Ward i Quadern Blau d'Albert Ginestà. Catàstrofes i riscos naturals al Principat d'Andorra de Joan Lluís Ayala i Aiguat! 1982-2022: quaranta anys de les inundacions a la comarca de la Seu i Andorra, han estat els dos volums presentats en el marc del bloc sobre catàstrofes i finalment les Llegendes d'Andorra d'Àlvar Valls i Roser Carol han conformat la part dedicada a llegendes. El matí s'ha clos amb la presentació de Per què no repensem el canibalisme? d'Albert Pijuan.

Segons l'editor Oliver Vergés «el volum de vendes està anant bé» però sobretot, el que ha valorat és «poder gaudir d'aquest espai durant tot un matí» i el fet que la promoció de la literatura andorrana en aquest escenari és «brutal».

Al seu torn, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, que ha estat presenta a l'acte, ha destacat el bon moment en què es troba la indústria editorial andorrana. Bonell ha incidit en la importància de tenir una presència notòria d’escriptors i d’editorials andorranes a la setmana.

Cal recordar que la Setmana del llibre en català arriba aquest any a la 41a edició i que Andorra hi pren part amb la presència de prop de 200 títols. La cita, en la que el Principat és present des del 2012, es clourà aquest diumenge.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT