PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Celebració del primer aniversari de musicotèrapia en els pacients

La cantant Brequette Cassie va fer un petit concert pels pacients de l’UCI

Per Anna Mencos

Un moment del concert pels pacients de l’UCI de l’hospital.
Un moment del concert pels pacients de l’UCI de l’hospital. | A.M.

La cantant Brequette Cassie, una de les artistes habituals en els espectacles d’Unnic, va ser l’encarregada de participar ahir divendres en la darrera actuació de musicoteràpia que el SAAS organitza pels pacients de la Unitat de Cures Intensives (UCI). La iniciativa, que ha arribat al seu primer aniversari, té la vocació de continuar en el temps celebrant-se de manera més regular i amb la presència d’artistes andorrans.

Durant el concert, el cap de servei de l’UCI de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, Mario Alfaro, va remarcar que «aquestes petites oportunitats són les que et donen la vida i els pacients ho agraeixen molt», especialment després de patir un procés hospitalari que pot ser traumàtic. A la vegada, va explicar que la celebració «ens serveix de recordatori del compromís que tenim amb els pacients de donar-los la millor atenció que puguem i la més humana possible i també d’oferir a les famílies la possibilitat de tenir un moment més humà i diferent». Alfaro detallava que les sessions de musicoteràpia beneficien als pacients, ja que «quan es desperten i comencen a sentir, els genera molta ansietat i depressió i que aquestes sessions et pot donar la força de creure que ho pots aconseguir».

El professional sanitari va explicar que la idea inicial de les sessions era fer-les una vegada al mes, tot i que finalment no es va poder fer, ja que Andorra és un país petit i costa, però sí que va mostrar la voluntat de «continuem treballant i jo penso que amb el temps s’hauria de consolidar aquesta teràpia». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT