PUBLICITAT

La Unió Hotelera vol limitar la implantació de més establiments

  • Reclama la millora del transport públic, i la modificació de lleis laborals i fiscals
P. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Àlex Armengol, president de la Unió Hotelera d'Andora. Foto: ÀLEX LARA

La Unió Hotelera d'Andorra reclama unes noves regulacions del sector en el document que ha lliurat a tots els candidats polítics. Els hotelers volen que es limiti la implantació de més establiments i fomentar les reformes de millora dels hotels actuals. Aquesta regulació de l'oferta d'allotjament va seguida d'altres de lleis laborals del sector però també de reclamacions de millora en el transport públic. Fins i tot, els hotelers tornen a deixar sobre la taula la creació d'un transport aeri.

La Unió Hotelera vol deixar clar que la millora del sector en l'oferta ha de passar per una regulació dels allotjaments actuals. Per això volen primer limitar la creació de més hotels per fomentar millora dels que ja existeixen. Pel que fa a la qualitat, els hotelers volen «revisar la classificació hotelera integrant criteris de serveis mínims en cada categoria». Una classificació que des del departament que presideix Claudi Benet, al Ministeri de Turisme i Comerç, ja s'han posat mans a la feina.

Altra qüestió que reclamen controlar són les atribucions dels establiments de restauració com bars, granges, snacks i restaurants. Segons la UHA, tots els establiments «no reuneixen les condicions per poder servir menús i fer cuina com en l'actualitat».

Altres reformes que volen instaurar són les referents a les lleis laborals que els pertoqui. La flexibilització dels horaris i el còmput d'horari trimestral, així com revisar la classificació dels llocs de treball són altres demandes del sector. La UHA apunta que hi ha casos com el cap de recepció que no existeix com a lloc de treball.

TRANSPORT AERI /Pel que fa al transport a més del funicular del Carroi parlen de potenciar el bus turístic i millorar aquest servei, visitant llocs de muntanya i altres curiositats del país.

La proposta del transport va més lluny i remarquen la creació d'un transport aeri per al mercat de convencions i congressos com a turisme emergent. Un transport que ha de ser modern, ràpid i adequat per al país, però que no desenvolupen l'aplicació d'aquest mitjà de transport .



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT