PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

L’Andart es dona cita a la fàbrica de tabacs de la CATSA

L’edició té l’objectiu de despertar consciències i obrir debats

Per Alex Montero

La inauguració de la cinquena edició de L’Andart.
La inauguració de la cinquena edició de L’Andart. | El Periòdic

L’antiga fàbrica de tabacs de la CATSA, a Sant Julià de Lòria i en desús els darrers anys, va recollir ahir l’estrena de la cinquena edició de la Biennal Internacional d’Andorra, L’Andart. Allà, múltiples propostes artístiques es van donar cita juntament amb els seus creadors i diverses figures polítiques, com la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, i el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral. A ells els van acompanyar el secretari d’Estat d’Educació i Cultura, Universitat, Recerca Científica i Polítiques de Joventut de San Marino, Andrea Belluzzi, i l’ambaixador sanmarinès a Andorra, Luca Brandi, com a representants d’aquest país, convidat a la mostra amb una selecció de creadors: «És la primera vegada que participa un país convidat i des del ministeri volem potenciar aquest fet», va indicar Bonell, afegint que «hem de fer que els nostres artistes se’ls conegui fora d’Andorra i aquestes col·laboracions ens poden ajudar, ja que compartim objectius i dificultats». 

Despertar consciències i obrir debats / Sota el lema ‘La muntanya en circulació’, aquesta edició té l’objectiu de despertar consciències i obrir debats entre l’expressió artística i la societat. Així ho va afirmar el comissari de la biennal, Pere Moles, qui va indicar que «aquest és un esdeveniment de referència internacional i prova d’això són les més de 150 candidatures rebudes d’arreu el món per participar-hi». I és que fins a 20 nacionalitats diferents es troben representades en aquesta manifestació de l’art, on a escala nacional destaquen els noms de Toni Cruz, Facu Santana, Pepe Mesalles, Mònica Armengol, Miquel Mercè o Hèctor Manresa, entre d’altres.

Sant Julià de Lòria aposta per la cultura / Durant la seva intervenció, Majoral va manifestar la gran aposta de la parròquia per la cultura: «Hem posat en valor diversos racons de la parròquia per permetre donar a conèixer el seu patrimoni cultural i espais del nucli urbà, sovint poc coneguts». Tanmateix, el cònsol major va agrair també a la propietat per cedir l’edifici, la qual permetrà als visitants «conèixer i descobrir la història de CATSA». 

Cal recordar que aquesta cinquena edició compta amb el suport de diverses institucions com Andorra Turisme, FEDA i Andorra Telecom, mantenint-se oberta al públic fins el pròxim 15 de novembre a Sant Julià de Lòria.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT