PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els padrins del centre El Cedre celebren la diada de Meritxell

La ministra de Salut comenta que a la tardor introduiran una vacuna conjunta de grip i Covid-19

Per Sònia Lecha

Celebració del Dia de Meritxell al Centre Sociosanitari El Cedre.
Celebració del Dia de Meritxell al Centre Sociosanitari El Cedre. | SFGA/CEsteve

El cap de Govern, Xavier Espot, juntament amb la ministra de Salut, Helena Mas, la ministra d’Afers Socials, Trini Marín i el síndic general, Carles Ensenyat, van assistir al centre sociosanitari El Cedre per a celebrar la diada de Meritxell amb els padrins i el personal de la residència. 

Espot va fer un discurs en el qual va comentar que «les polítiques de la gent gran són un àmbit prioritari de l’acció de l’Executiu». La d’ahir va ser «una jornada de celebració, de germanor i retrobament, particularment de reconeixement cap a la gent gran». El cap de Govern va voler valorar la riquesa «que no es pot quantificar, però sí que es pot sentir, aquella relacionada amb els valors de l’esforç i els sentits». 

Finalment, Espot va acabar el seu discurs enviant un missatge especial cap als treballadors del centre «per reconèixer la feina que feu, que no és gens fàcil. Continuarem treballant per a vostès dia rere dia, aquesta és la nostra responsabilitat i el nostre deure». 

D’una banda, Mas va voler fer una valoració respecte a com havia anat el matí amb els padrins. «És un dia de germanor en el qual hem pujat a Meritxell a fer la missa, la veritat que és molt entranyable i és molt bonic poder compartir amb ells aquest dia». A continuació, els mitjans de comunicació li van preguntar sobre el model centrat en la persona i Mas va comentar que «aquest és el que ha de regir, sigui a l’assistència o a la sociosanitària, perquè posem a la persona al centre i tota la resta (símptomes, tractaments o la malaltia) està al voltant. El que és important és el projecte de vida de la persona i poder donar compliment de forma integral a la persona. És el procés de seguir també en salut mental». 

La ministra també va voler destacar que estan molt contents amb El Cedre, tant amb la part d’hospitalització com el centre d’atenció sociosanitari. «En general, tenim molt interès en els professionals de la salut, en ser molt atractius per a ells i que vinguin al país». Mas va afegir que «des del Govern treballem perquè puguem tenir totes les places amb la màxima disponibilitat possible i tenir tots els discursos necessaris per a la gent gran i per això treballem també amb Afers Socials».

Altrament, la ministra de Salut va avançar que de cara a la tardor introduiran la vacuna conjunta de grip i la Covid-19. 

Per altra banda, la ministra d’Afers Socials, Trini Marín, va ser preguntada per la llista d’espera que hi ha per a poder accedir a la residència. Marín va comentar que sí que n’hi ha i des d’Afers Socials estan treballant. «Nosaltres hem de treballar perquè la gent gran, cada vegada més, es pugui quedar en el seu entorn». La ministra va detallar que fa pocs dies van sortir edictes de nou places més dues que en teníem per cobrir. Una bona notícia que va donar és que «aviat s’obrirà el centre de dia de la Creu Roja i això donarà oxigen a la llista d’espera que tenim. La nostra fita és treballar perquè aquesta persona pugui quedar-se el màxim temps possible a casa seva».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT