PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Demòcrates renova tota l’executiva actual del partit

Xavier Espot ha aprofitat la seva intervenció per parlar sobre els reptes de futur de cara a les eleccions comunals

Per Alex Montero

El president de Demòcrates, Xavier Espot, amb els nous membres del Comitè Executiu del partit.
El president de Demòcrates, Xavier Espot, amb els nous membres del Comitè Executiu del partit. | Demòcrates

El 8è Congrés Ordinari de Demòcrates s'ha donat cita avui al vespre, on el cap de Govern i líder del partit, Xavier Espot, ha validat de manera unànime la candidatura presentada per liderar el Comitè Executiu els pròxims anys. Una decisió que deixa fora a tots els membres que l’han conformat durant els últims anys quatre anys i on només Espot repeteix com a president. «Podem estar orgullosos d’haver contribuït a aprofundir en la feina feta tant pel Govern com pel Grup Parlamentari Demòcrata», ha indicat el que ha sigut fins avui dia secretari general, Jaume Serra, durant la seva última intervenció en el càrrec. A més, també ha aprofitat per posar en valor l’activitat del partit, especialment davant el context de pandèmia amb l’activació «de comissions específiques sobre aspectes del pla d’acció H23».

D’aquesta manera, el ball de càrrecs deixa fora a Serra per donar pas a Vicenç Mateu com a nou secretari general, qui afronta aquest nou repte «amb il·lusió i compromís amb el país i el partit». Un partit que, segons Mateu, no podria existir sense tots els afiliats i afiliades que avui no s'han volgut perdre una cita tan especial: «Són realment el puntal del nostre partit i els que permeten que Demòcrates avanci i sigui el partit de referència a Andorra», ha afirmat.

A Vicenç Mateu l’acompanyaran el ja mencionat líder del partit, Sandra Codina i David Astrié com a vicepresidents, Ester Vilarrubla en el càrrec de secretària d’Organització, Manel Amorim com a secretari de Comunicació, Isaac Galobardes passarà a ocupar la posició de secretari de Relacions Internacionals i Meritxell López com a Tresorera. Així doncs, a la partida de Serra s’uneixen les de Roser Suñé i Conxita Marsol (vicepresidentes), Rosalina Areny (secretària d’Organització), Jordi Ribes (secretari de Comunicació), Nino Marot (secretari de Relacions Internacionals), Daniel Mandicó (Tresorer) i Marc Jóve (secretari de Participació).

Espot , tot bones paraules

El renovat com a nou líder de la formació demòcrata ha intervingut en els últims minuts del congrés per deixar unes darreres paraules a Marsol i companyia, agraïnt «la seva bona feina al llarg d’aquests quatre anys», així com als nous membres que conformaran a partir d’ara la nova executiva taronja: «Compto amb un equip excepcional, que ha demostrat sempre la seva vàlua i el seu compromís amb el partit», ha manifestat Espot. Les bones paraules no s'han quedat només allà, sinó que el cap de Govern també ha refermat el fet que el partit continua sent «el pal de paller de la política andorrana i és per això que tenim l’objectiu de continuar liderant el país durant els pròxims anys». Tanmateix, Espot ha fet èmfasi en el fet que «volem fer créixer el nostre territori econòmicament, prosperar socialment i solucionar els problemes de la ciutadania des del pragmatisme, la sinceritat i els límits com a polítics que també tenim». 

Vista posada en les comunals

El recent anunci de la data de les pròximes eleccions comunals, fixades pel 17 de desembre, ha comportat el quasi obligat pronunciament del cap de Govern sobre aquesta qüestió: «Cal que afrontem reptes de futur com l’accés a l’habitatge, el creixement equilibrat, la sostenibilitat del sistema de pensions, la inversió estrangera de valor afegit o tancar el millor acord d’associació amb la Unió Europea pels interessos d’Andorra». No obstant això, i tot que en les passades eleccions la formació taronja va poder gaudir d’una àmplia majoria enfront de les altres formacions polítiques, Espot ha demanat «no caure en l’autocomplaença», afegint que «no descarta presentar-se conjuntament amb alguna d’elles en algun dels comuns». Inclús amb Liberals d’Andorra, dels quals el líder demòcrata ha manifestat que «ens uneixen més coses de les que ens separen». Per a Xavier Espot, la pilota està sobre el teulat de la formació blava, ja que «no ens ha d’allunyar el fet que hagin aconseguit un conseller general o un menys en les passades eleccions generals».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT