PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Inauguració de l’exposició ‘Fragile’ a l’ambaixada d’Espanya a Andorra

Babiloni explora els hàbits i ecosistemes dels mars i del món subaquàtic

Per El Periòdic

Cartell promocional de l’exposició ‘Fragile’ a l’ambaixada Espanyola.
Cartell promocional de l’exposició ‘Fragile’ a l’ambaixada Espanyola. | Ambaixada espanyola

L’ambaixada d’Espanya a Andorra va inaugurar ahir a la tarda l’exposició de pintura de Cristina Babiloni, titulada ‘Fragile’ a la Sala d’Exposicions. L’exposició explora una de les més poderoses i atraients línies d’investigació de l’artista sobre els hàbits i ecosistemes dels mars i del món subaquàtic. La mostra compta amb pintures de gran format i altres dispositius expositius desenvolupats per a l’ocasió. L’artista és reconeguda per la seva destresa en treballar amb materials i substàncies que no tenen molt a veure amb l’activitat artística i per la incorporació de residus, deixalles i tecnofòssils a les seves creacions. Utilitza tècniques com el collage, la pintura, el modelat i acoblament i s’inspiren en els tipus de vida que observa a la natura, les seves formes d’organització socials i les seves estratègies de supervivència, així com els desastres naturals provocats per l’home i que representen la principal amenaça per a l’equilibri dels ecosistemes.

‘Fragile’ presenta al voltant d’una dotzena d’obres, algunes de les quals han estat creades especialment per a l’ocasió, inclosa una obra-maqueta que comptarà amb moviment autònom dins l’espai expositiu, i el vídeo en doble canal ‘Fragile’, que dona nom a la mostra mitjançant el qual es reflexiona sobre els tractaments instrumentals i administratius de la natura.

Establint vincles directes amb Andorra l’exposició també inclourà l’obra ‘Templo budista tras la lluvia’, que es troba instal·lada a la intempèrie al pati de l’ambaixada, pretén transgredir els límits espacials i temporals de l’espai expositiu per experimentar en la seva pròpia matèria els efectes meteorològics del clima andorrà i documentar-lo.

La mostra alterna aquestes experiències expositives amb l’obra de gran format ja coneguda de Babiloni en les que realitza les seves interpretacions sobre la desforestació els efectes del canvi climàtic, el cruixir de la terra o l’acumulació de microplàstics en el fons dels nostres mars. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT