PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

EVIX conclou amb èxit el testeig del seu airbag per a ciclistes

L’ AR+I ha facilitat que l’‘startup’ pugui realitzar una prova pilot en un entorn real del país

Per El Periòdic

La prova pilot de l’’startup’ d’Evix.
La prova pilot de l’’startup’ d’Evix. | AR+I

Andorra Recerca i Innovació (AR+I) ha facilitat a través de l’Andorra Living Lab, que l’’startup’ de base tecnològica pugui realitzar en un entorn real del país, la seva prova pilot. L’’startup’ EVIX continua desenvolupant el seu producte, un sistema d’airbag cervical integrat al casc dels ciclistes, que fa un any li va permetre endur-se el primer premi a l’Andorra Sports Startup Challenge. L’AR+I facilitava a la guanyadora del repte, impulsat conjuntament amb Andorra Business i GSIC powered by Microsoft, poder desenvolupar una prova de testeig en un entorn real, aprofitant la possibilitat d’obtenir dades útils i extreure conclusions de millora de forma àgil.

La carretera del coll de Pal ha estat l’escenari escollit per realitzar la prova pilot. Amb la col·laboració d’Andona, el grup ciclista que treballa per donar visibilitat i fomentar la inclusió de la dona en aquest esport, EVIX ha pogut recollir dades per anar afinant el seu algoritme tecnològic. Les ciclistes es van col·locar el dispositiu al casc i van realitzar un entrenament. L’objectiu era monotonitzar els diferents paràmetres, generar una base de dades, testejar la tecnologia i continuar desenvolupant l’algoritme que permet detectar possibles caigudes o inestabilitats durant l’entrenament. Des d’EVIX asseguren que han pogut comprovar «en una circulació normal, que l’algoritme funciona correctament i no detecta erròniament accidents». També s’han pogut recollir dades dels sensors en circulació normal pel re-entrenament de l’algoritme». Com a conclusió del pilot, van afegir, «podem afirmar que ha estat un èxit i no hi ha hagut cap fals positiu en les més de 10 hores de dades que hem registrat».

En les properes setmanes, EVIX filtrarà els més de cinc gigabytes de dades obtingudes per a introduir-les en el procés d’entrenament on l’algoritme utilitzarà d’aquestes dades per aprendre a identificar millor quan hi ha un accident i quan no.

Segons expliquen en el comunicat, l’’startup’ considera «estratègica» la col·laboració amb Andorra Recerca i Innovació, en concret amb l’entorn de l’Andorra Living Lab, i podria continuar desenvolupant proves pilot, conjuntament amb Andona per tal de perfeccionar el seu dispositiu i arribar com més aviat millor a esdevenir un producte consolidat.

Des de l’AR+I, la tècnica d’innovació, Aurora Crespo, va explicar que «la voluntat que tenen des de l’Andorra Living Lab és generar un impacte positiu a la societat, a través de la connexió entre la tecnologia i l’emprenedoria innovadora del país mitjançant la col·laboració de diferents actors i participants de proves pilot en entorns reals. «En l’àmbit esportiu, concretament en el ciclisme, la seguretat a la carretera és un repte constant, per aquest motiu el tàndem de la col·laboració entre EVIX, Andona i l’Andorra Living Lab d’AR+I ha estat tot un èxit», comentava Crespo. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT