PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tapia, el més ràpid sense neoprè a la Triple Corona de les Illes Atlàntiques

L’andorrà, del Club Triatló Serradells, finalitza en la 43a plaça de la classificació general

Per El Periòdic

Tàpia finalitza primer sense neoprè i 43è de la general.
Tàpia finalitza primer sense neoprè i 43è de la general. | P.T.

El passat cap de setmana va tenir lloc la segona prova de la tercera edició de la Triple Corona Illes Atlàntiques, a Galícia, on van prendre part Pau Tàpia (Club Triatló Serradells) i Jordi Cerro (Club Triatló Andorra), que van fer la travessa de 19 km entre l’illa de Sálvora i Ribeira, passant per l’illot de Areoso. La cita va comptar amb 134 participants, nou dels quals ho van fer en la categoria sense neoprè, on Tàpia es va endur la victòria, i va acabar en la 43a plaça de la classificació general. El nedador va destacar que els avantatges del neoprè són: més flotabilitat, més lliscament que dona més velocitat, i més aïllament del fred. Per la seva part, Cerro va assolir una meritòria 10a posició de la general.

Demanat pel triomf, Tàpia va esmentar que no se l’esperava «per a res». «Fem la travessia cada any juntament amb un amic, i l’única diferència respecte als altres és que nedo sense neoprè. Va ser una bona cursa», va afegir. Pel que fa a la seva preparació, l’andorrà va esmentar que va als llacs del país per entrenar entre una i tres hores, així com sessions durant tot l’any al mar, i sense neoprè.

Cal destacar que neda «des que soc petit», tot i fer una aturada i tornar fa 12 anys. En la seva trajectòria, sempre sense neoprè, ha participat quatre vegades en la Batalla de Rande a la Ria de Vigo, de 27 km, i el Canal de Menorca, de 42 km, l’Estret de Gibraltar, de 22 km, el Llac de Zuric, de 25 km, Cabrera-Mallorca, de 25 km, entre altres com la travessa de la Batalla Grande, una cita que va tenir lloc al juny, és de 28 km i és molt coneguda en el món de la natació. «Vaig estar vuit hores i mitja nadant», va explicar, «és entrenar en aigua freda i sobretot és molt mental. Si digués que no passo fred mentiria, has d’anar aguantant i sobretot controlant per no agafar hipotèrmia. Has de tenir la ment freda de si veus que arribes al teu límit parar», va finalitzar el nedador.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT