PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les eleccions comunals seran el 17 de desembre

La campanya electoral coincidirà amb el pont de la Puríssima, data en què s’obren les pistes

Per Maria Lozano

Roda de premsa posterior al Consell de Ministres.
Roda de premsa posterior al Consell de Ministres. | SFGA/CEsteve

Les eleccions comunals seran el 17 de desembre tal com va anunciar ahir el ministre de Medi Ambient, Agricultura, Ramaderia i portaveu de Govern, Guillem Casal, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Així es va decidir per unanimitat en la reunió que va tenir el cap de Govern, Xavier Espot, amb els cònsols majors de cada parròquia i en què els mandataris van ser informats d’aquesta decisió. S’ha tractat de la primera reunió preparatòria per a aquestes eleccions comunals en les quals s’escolliran els equips comunals per als quatre anys vinents. La llei electoral preveu que els comicis tinguin lloc els primers dies del mes de desembre i, en aquest sentit, hi havia tres possibilitats (tres diumenges) i, finalment, s’ha optat per aquesta data, tal com va destacar el ministre portaveu, Guillem Casal.

El cap de Govern havia deixat entreveure a l’estiu que les eleccions podrien ser el 3 de desembre per evitar que la campanya electoral coincidís amb el pont de la Puríssima. Malgrat això, Casal va destacar que tot i que ell no va prendre part en la reunió, es deu haver valorat que el pont tampoc no té per què tenir-hi cap afectació i que ben segur es va avaluar que la millor data sigui aquesta. «Segurament s’ha escollit una data que convingués a totes les parts», va manifestar.

El cap de Govern fixarà mitjançant decret aquesta data de les eleccions comunals, que tal com estableix l’article 63 de la Llei del règim electoral i del referèndum, s’han de celebrar durant els 20 primers dies del desembre de l’any electoral. El mateix decret, que s’haurà de publicar entre els 30 i els 40 dies hàbils anteriors a la data de celebració de les eleccions, fixarà també la durada de la campanya electoral, que com estableix l’article 27, no podrà ser inferior a 10 dies naturals ni superior a 15 dies.

El PS i Concòrdia van destacar que estaven preparats per a aquesta data i pel 3 de desembre

Per altra banda, la primera secretària del Partit Socialdemòcrata, Marta Pujol, va argumentar que «potser entre el dia 3 de desembre o que fossin més endavant convenia més aquesta data perquè ens dona més temps per poder organitzar-nos i treballar els programes i llistes a cada parròquia». Sobre el pont de la Puríssima, va afirmar que sap que és quan s’obren les pistes i queda enmig de la campanya, però tot i així «farem el que puguem amb la situació que tenim». Respecte a com plantegen les eleccions, va argumentar que des de l’executiu del PS van decidir ja fa mesos «que cada comitè local, cada parròquia tingués llibertat i autonomia per a organitzar-se».

Concòrdia també va voler dir la seva. El president del partit, Cerni Cairat, va explicar ahir a EL PERIÒDIC que en ser les eleccions el 17 de desembre «tenim una mica més de temps per fer les llistes comunals, tot i que ja estàvem preparats pel dia 3». Respecte a com encaren la campanya electoral, va argumentar que «volem especificar a cada parròquia el pensament polític de Concòrdia, sobretot en temes d’urbanisme».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT