Patint la marea roja

Una selecció andorrana molt superada cau per 3-0 en un partit que podia haver estat més voluminós

Per Pol Forcada Quevedo

Un instant del duel d’ahir.
Un instant del duel d’ahir. | FAF

La selecció absoluta va disputar ahir el sisè duel de la fase de classificació de l’Eurocopa a l’Stade Tourbillon de Suïssa, on uns locals molts superiors es van imposar per 3-0 i en totes les estadístiques del joc, que hagués pogut acabar amb una  diferència més voluminosa.

Els homes de Koldo Álvarez, amb Ilde Lima a l’onze titular i com a capità, ja van sortir tancats en camp propi a l’espera d’una errada del contrari per llançar-se al contraatac. Sobre el paper, el domini dels suïssos havia de ser molt gran, i així va ser. La seva primera ocasió els va arribar al minut quatre amb un xut de Shaqiri des de fora l’àrea que va sortir prop del pal. Instants després van gaudir de la segona, obra de Freuler amb un tir des de la frontal que va rebre d’un refús de la defensa tricolor i va sortir per sobre el travesser.

La dinàmica del matx ja estava més que marcada, arribant al minut 20 amb diverses accions pels de Murat Yakin, però sense veure la porteria que defensava Iker Álvarez. A la mitja hora, Suïssa anava sent cada cop més vertical veient que l’empat es mantenia al marcador. Amb aquesta casuística, els andorrans van gaudir de la seva primera oportunitat, amb una centrada lateral per Cucu que va obligar a Akanji a allunyar la pilota. Així, els visitants van posar una marxa més a nivell defensiu i d’atac, però de poc els va servir quan els darrers minuts de la primera meitat van estar marcats per una ofensiva vermella que volien tancar els primers 45 minuts sense el 0-0 al lluminós.

La primera part acaba sense gols, però les ofensives dels alpins a la segona deixen als tricolor sense opcions

Ja en la represa, els tricolor van intentar pressionar a dalt la sortida de pilota de Suïssa, tot i això, al minut 48 va arribar el primer gol de la nit. Se’l va anotar Itten a la seva llista personal, quan després d’una gran jugada col·lectiva dels seus va rebre l’esfèric dins l’àrea per desfer-se del seu defensa amb un control orientat i empunyar la pilota per sota les cames d’Álvarez. Les ocasions dels alpins van continuar. Entre moltes, amb un xut creuat de Rodríguez des de l’exterior de l’àrea que a poc es va quedar de ser el segon, i un remat de Vargas que a res es va quedar també d’engrandir el marcador. Així, els locals es van fer amb el domini absolut del partit.

Al minut 65, Xhaka es va encarregar de fer el segon gol després d’un remat de primeres des de la frontal que va col·locar molt a prop del pal, on el porter andorrà no va poder arribar. Les ofensives vermelles continuaven al peu del canó, amb l’únic objectiu d’ampliar distàncies.  Tot i això, no va ser fins al minut 83 que Shaqiri va transformar un penal de Llovera sobre Ndoye per deixar el resultat final de 3-0.

Els següents duels de la selecció andorrana per sumar punts, ara mateix l’última classificada del grup amb un parell, tindran lloc el mes vinent. El primer, contra Kosovo a l’Estadi Nacional el dia 12, el segon arribarà tres dies més tard quan visitaran el The National Arena per enfrontar-se contra Romania.