PUBLICITAT

L'eterna crisi d'identitat de la FEB

  • L'ens diu que la pròxima temporada hi haurà una LEB Plata de 18 equips i que l'Or es mantindrà també amb 18
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La competició regular entra en la recta final i els dubtes sobre el futur comencen a sortir a la llum. Foto: TONY LARA

A sis jornades per acabar la Lliga regular de la LEB Plata, i amb el mes que quedarà per davant de play-off -del 29 d'abril al 5 de juny-, la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) insisteix que la pròxima temporada aquesta categoria canviarà a millor. Això és que, segons l'ens, passarà dels 15 equips actuals a 18, igualant així el número de clubs que ja hi ha a LEB Or i que l'any vinent també es mantindrà, també segons fonts federatives. Però tot això xoca directament amb la històrica crisi d'identitat de la FEB, que sempre a meitat de temporada diu que farà una cosa, però després una vegada acaba la competició i els clubs comencen a donar mostres de que no podran fer front a les despeses de les inscripcions, canvia el discurs per treure's de la màniga un pla B.

Segons es va informar des de la FEB, la ferma intenció és que un dels 15 equips que hi ha ara en LEB Plata baixi a Lliga EBA, i que d'aquesta categoria en pugen quatre. D'aquesta manera s'instauraria un únic grup de Plata amb 18 integrants. Però tot això és contradictori, perquè hi ha molts clubs de la tercera categoria del bàsquet espanyol que, si bé aquesta campanya ja han tingut problemes per pagar, en idèntica situació i qui sap si pitjor, es trobarà a l'estiu quan cadascú faci el seu particular balanç. Per posar en antecedents, l'estiu passat, després que la FEB digués durant la campanya sí i després no a un model o a un altre de competició, finalment es va arribar al mes d'agost encara sense calendari ni equips definitius. La previsió d'aquesta temporada és semblant.

Amb tot, en els últims dies circula pel món del bàsquet el típic rumor de cada any, que situa la LEB Plata fora del panorama de joc. Al BC River Andorra això, de moment, ni s'ho plantegen, però altra cosa és el que pugui esdevenir. «La LEB Plata seguirà, però el que ens preocupa en tot cas és amb quin model i com», va assegurar ahir el director general del club andorrà, Francesc Solana. «No ens diran ara si hi haurà un grup o dos perquè tampoc no interessa, perquè si a molts ens diuen que seran dos grups de LEB Plata, potser no ens interessaria ni tan sols jugar el play-off per les despeses que a tots ens suposa», hi va afegir el dirigent del club andorrà.

El tècnic del River, Joan Peñarroya, va ser sincer en ser preguntat ahir per aquesta qüestió de futur: «De rumors n'hi ha molts, se'n parla i se'n parlarà, i se'n parlarà força, però ens hem de fixar en nosaltres mateixos i lluitar per l'ascens».

L'ÚLTIMA JORNADA DEIXA EL RIVER TERCER/ El River ha descansat aquesta última jornada, la 24a, i el resultat de la seva inactivitat obligada pel calendari és que ja no és el segon equip de la categoria, sinó el tercer. El Knet Rioja continua líder indiscutible -i més després de vèncer el River la passada setmana- després de sumar la seva 19a victòria de la temporada, ara contra el Prat Joventut (96-82), el pròxim rival dels andorrans. Així, també el Bàsquet Mallorca va vèncer, en aquest cas a casa del Leyma Coruña (77-87), i això deixa els de Joan Peñarroya tercers amb tres triomfs menys que el Knet i dos menys que els mallorquins. Al darrera estan el Plasencia Extremadura i el Promovys Tíjola, tots dos a dues victòries del River.

ARA ES PENSA EN EL PRAT JOVENTUT / «És un equip atípic, serà dur però ja ens va bé que cada partit s'hagi de jugar amb màxima intensitat», va dir ahir Peñarroya. Pel que fa a la situació dels jugadors del River, Peñarroya assegura que estan «tocats», i hi afegeix: «Si no ho estiguessin seria jo el que estaria molt més tocat». El matx serà dissabte a les 18.15.

ANDREU MATALÍ, AMB LUMBÀLGIA / La setmana no comença bé per al River perquè Andreu Matalí, un dels jugadors més importants de l'equip, pateix una lumbàlgia i no va poder entrar als entrenaments ni diumenge ni ahir en les dues sessions del dia. El jugador català està pendent de conèixer els resultats de les seves molèsties, però des del club es confia en tenir-lo disponible per al matx del pròxim dissabte a la pista del Prat Joventut.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT