PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les fonts de la Rotonda han tingut un cost de 4,1 milions d’euros

La segona fase ha servit per construir el passeig del riu i instal·lar les fonts de llums i colors

Per El Periòdic

Els cònsols David Astrié i Miquel Canturri, durant el Consell de Comú.
Els cònsols David Astrié i Miquel Canturri, durant el Consell de Comú. | ANA/ M. F.

La segona fase de les obres a la plaça de la Rotonda, les que han servit per construir el passeig del riu i instal·lar les fonts de llums i colors, han tingut finalment un cost de 4.173.310 euros. Així es va anunciar en la sessió de consell de Comú d’Andorra la Vella celebrada ahir en la qual es va aprovar, amb els vots en contra de l’oposició, l’ampliació de contracte per fer front a un seguit de millores i imprevistos que van sorgir durant les obres. Aquests treballs no contemplats inicialment han tingut un cost de 186.000 euros i això ha fet que el cost total final s’enfili fins als 4,1 milions esmentats.

El cònsol major, David Astrié, va destacar que aquest increment és causat pel fet que un mur no tenia la geometria que es pensava i es va haver d’enderrocar més formigó del previst; perquè s’ha inclòs una rampa d’accés i per ampliar els faldons que recobreixen els tubs. Des de l’oposició van lamentar aquest sobrecost i van remarcar que aquest «no era» el seu «projecte». El cònsol major va detallar que la previsió era que les obres tinguessin un cost de 4,5 milions d’euros, però que aquesta partida es va rebaixar 600.000 euros perquè hi havia coses que consideraven «poc necessàries o que es podien suprimir».

El cost total va quedar llavors fixat en 3,9 milions, als quals ara s’han afegit 186.000 pels treballs no previstos. Així, el mandatari comunal va detallar que el fet que FEDA retirés l’estació transformadora de la zona va deixar lliure un espai i es va pensar a fer una rampa des de l’avinguda Doctor Mitjavila per millorar l’accessibilitat i va enumerar els treballs necessaris per enderrocar el mur i el faldó més ample que s’ha hagut de posar per tapar els tubs.

EDIFICIS AVINGUDA SANTA COLOMA/ D’altra banda, el comú té previst dur a terme la setmana que ve «trobades individuals amb els propietaris» dels edificis desallotjats a l’avinguda Santa Coloma per «posar una mica sobre la taula quins són els propers passos», tal com va destacar el cònsol major, David Astrié, que va incidir en el fet que la corporació ha «requerit a les propietats perquè presentin un estudi de refecció estructural que permeti executar unes obres i que aquestes permetin alhora que els inquilins puguin tornar a casa seva». Aquestes reunions han de servir per saber «quines són les intencions d’uns i altres».

D’aquesta manera, el cònsol major va reiterar la defensa a l’actuació de la corporació: «El comú ha actuat quan havia d’actuar que és quan hi havia un presumible perill tant a la via pública, per despreniment de qualsevol placa que conformi la façana, com també la integritat dels mateixos inquilins». I va afegir que ara l’important és que els treballs avancin i, en aquest sentit, va afegir que aquest dilluns o dimarts han començat ja els treballs per a injectar resina als fonaments i paral·lelament es duu a terme l’estudi del subsol, una feina que ha d’allargar-se entre sis i set setmanes, segons informa l’ANA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT