PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Nova ambientació a la Vila Medieval de Sant Julià de Lòria

Hi haurà en tot el cap de setmana més de 60 parades i 75 activitats

Per Maria Lozano

Sònia Carrillo i Laura Rogé en la roda de premsa, ahir.
Sònia Carrillo i Laura Rogé en la roda de premsa, ahir. | M.L.

La Vila Medieval de Sant Julià de Lòria, que enguany celebra la 20 edició, arriba a la parròquia del 22 al 24 de setembre amb una nova ambientació. Així ho van explicar ahir la Consellera de Cultura i Educació, Sònia Carrillo i la cap del servei d’Activitats Culturals, Laura Rogé, que van informar que l’activitat comptarà amb 75 activitats i 60 parades.

Aquest any la Vila Medieval coincideix, a més, amb la celebració de les segones Jornades de Bruixeria, des del 18 de setembre al 14 de novembre, a més de l’exposició L’Andart, que se celebra el 15 de setembre al 15 de novembre: «Estem molt contents perquè tothom podrà gaudir d’una gran quantitat d’activitats», va explicar Carrillo.

La consellera va explicar que després de sis anys, els abanderats de Tortosa tornen a fer el seu espectacle de recreació històrica. Aquest és un exemple només del programa que hi haurà aquest cap de setmana, que es podrà veure en un fulletó, on hi haurà la informació i un codi QR amb la informació detallada. A més, la consellera va informar que «s’han elaborat 4.000 estovalles que es repartiran arreu dels establiments de restauració de la parròquia on també figurarà el programa, perquè els residents i turistes que facin àpats als restaurants coneguin l’esdeveniment i s’animin a participar-hi».

Cal destacar que la Vila Medieval i la renovació de l’ambientació de la parròquia ha tingut un cost de 35.000 euros i des del comú s’espera rebre una gran acollida de participants durant el cap de setmana. A més, Carrillo va informar que la parròquia «es transformarà a partir de la setmana que ve».

Respecte a la programació, Rogé va informar que les activitats es concentraran a la plaça Major i la plaça de la Germandat. A la primera ubicació s’hi situaran les demostracions d’oficis que «són pràcticament noves», a més hi haurà un campament de vikings com a novetat. A la plaça de la Germandat s’ubicarà un carrusel i una roda amb diversos jocs per als més menuts.
Respecte a la participació de les entitats locals com l’Esbart, la coral i els geganters, Rogé va explicar que s’ha ressaltat l’organització d’un sopar medieval a Auvinyà «aprofitant l’estètica de l’indret, amb un cost de 15 euros. Els tiquets es poden comprar a l’administració de la Tapa», va destacar la cap del servei, que a més va informar que «és imprescindible que es vagi vestit de l’època». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT