PUBLICITAT

Espot, sorprès pel ressò mediàtic de les seves declaracions

El cap de Govern va fer pública ahir la seva condició sexual a Ràdio Nacional

Per El Periòdic

El cap de Govern, Xavier Espot, durant la seva entrevista ahir a Ràdio Nacional.
El cap de Govern, Xavier Espot, durant la seva entrevista ahir a Ràdio Nacional. | RTVA

"Jo soc gai i no me n'he amagat mai". Aquestes van ser les declaracions executades ahir pel cap de Govern, Xavier Espot, al programa 'Avui serà un bon dia de Ràdio Nacional', qui va assegurar que no havia parlat abans públicament del tema perquè "això no defineix la totalitat de la meva persona i encara menys de la meva persona política". 

Un dia després d'aquestes paraules, i aprofitant la seva intervenció a 'El matí de Catalunya Ràdio', el mandatari no ha pogut evitar mostrar-se sorprès pel ressò mediàtic que han agafat les seves declaracions: "Això ens demostra que no hem acabat de normalitzar la diversitat sexual", ha indicat, afegint que "no se'n penedeix" i refermant la bona intenció per tal "que puguin ser d'ajuda per a tots aquells joves i adolescents que estiguin passant per un moment complicat". 

"Encara no hem arribat a la plena igualtat de gènere ni d'orientació sexual"

Durant l'entrevista d'ahir, Espot va assegurar que ell mai s'ha sentit discriminat per la seva orientació sexual, tot i que és evident que encara "no hem arribat a la plena igualtat de gènere ni d'orientació sexual". És per aquest motiu que el cap de Govern creu que "s'han de promoure polítiques per aconseguir aquesta igualtat i estar atents perquè no es produeixin situacions com el bullying a les escoles".

Tanmateix, i qüestionat sobre altres figures del país amb responsabilitats que no han fet aquest mateix pas cap endavant, Espot va creure que potser "ningú s'ha atrevit a demanar-ho abans", remarcant que, per sort, la normalitat amb la qual es viuen aquestes situacions en la majoria del món no és la mateixa que fa uns anys. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT