PUBLICITAT

Andorra La Vella

Primers campaments internacionals amb infants i joves ucraïnesos

Una iniciativa que ha estat organitzada per la Creu Roja i altres associacions

Per Sònia Lecha

Els infants i joves ucraïnesos en una de les activitats del campus.
Els infants i joves ucraïnesos en una de les activitats del campus. | S.L.

Arran de la proposta d’una refugiada que va arribar al país l’any passat amb la seva filla, l’Associació d’Ucraïnesos d’Andorra junt amb la Creu Roja van decidir organitzar els primers campaments internacionals amb infants i joves ucraïnesos. La finalitat d’aquests són «que aquests nens poguessin viure dues setmanes sense la guerra, que s’ho passessin bé i coneguessin un altre país», va explicar l’Anastasia, de l’Associació d’Ucraïnesos d’Andorra. 

Fa una setmana van arribar 21 infants i adolescents d’entre vuit i 16 anys al país. La membre de la Creu Roja, Anna Arias, va comentar que durant aquests dies han preparat un programa d’activitats molt variat, on també hi hagi la part socioeducativa i la part de crear vincles sòlids. «Hem intentat adaptar el programa dia a dia amb diferents activitats», va comentar Arias.

Per altra banda, l’Anastasia va detallar que un dels dies els va acompanyar al Princiesport i per a molts d’ells era la primera vegada que jugaven a tenis o pàdel i se’ls veia feliços. Els que han fet també ha estat barrejar a nens d’Andorra amb nens d’Ucraïna i van intercanviar el WhatsApp i l’Instagram, ja que van congeniar molt bé.

Des de les associacions estan oberts a què vinguin més grups. Arias va especificar que «des de l’àrea social com que anem molt amb l’estratègia d’infància i adolescència i joventut, probablement ho podríem lligar en que fos una cosa que pogués ser una vegada a l’any i potser no només amb Ucraïna, sinó també amb un altre país amb algun altre tipus de problemàtica».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT