PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

«Hem d’espavilar»

Eder Sarabia va explotar en la roda de premsa posterior al pitjor partit de l’FC Andorra en aquesta temporada

Per Joan Jiménez

Eder Saraia, diumenge en roda de premsa després del partit contra el Mirandés.
Eder Saraia, diumenge en roda de premsa després del partit contra el Mirandés. | FC Andorra

Les errades comeses el passat diumenge a Anduva per part de l’FC Andorra encara cremen als aficionats tricolor. El conjunt d’Eder Sarabia va mostrar la seva pitjor versió tot i estar a punt de sortir de Miranda de Ebro amb un punt. L’estrateg tricolor va comparèixer en la roda de premsa postpartit colèric després de la imatge mostrada pels seus jugadors, on van cometre múltiples pèrdues de pilota greus que van costar gols i ocasions de clar perill que haguessin pogut deixar un marcador molt més ampli. Eder Sarabia va declarar que «el partit va ser un desastre absolut. Ens confonem. Ens pensem que el futbol és passar-se la pilota i en el futbol hi ha més coses. La primera part és una vergonya. Així de clar. Els hi vaig dir en el descans. No val, ells ens van guanyar en tot. Van tenir més fam i més ganes. Ens van vèncer tots els duels. No vam entendre res. En el minut 15 podíem anar tres zero. Va ser un partit en el qual ens van poder fer 10 gols. Va ser un desastre. Aquest no és el camí. A espavilar i a fer altres coses més que passar-se la pilota així, que no val per a res». L’entrenador va sentenciar dient que «ens hem de posar les piles i espavilar».

El resultat obtingut a Anduva és la tercera derrota consecutiva d’un conjunt tricolor que va iniciar molt bé la present temporada, després d’entusiasmar a propis i a estranys l’anterior campanya. Tot i això, continua sent un equip jove que, tot i tenir un gran potencial i projecció, continua sent mancat d’experiència en el futbol professional. Tal com assenyalava Sarabia, els jugadors de l’FC Andorra no poden treure totes les pilotes de forma desitjada en qualsevol ocasió i situació. Es tracta d’un equip en creixement constant on aquests últims partits s’ha vist aquesta mancança de bagatge en certs escenaris que no són favorables. Té solució? Sí, amb pràctica i esforç. Però calen dues coses per fer això. Per una part, paciència, confiar en el fet que els jugadors aniran creixent en cada partit i entendre l’estat actual en el qual es troben i saber on poden arribar. Per un altre costat, com deia Sarabia, requereix «posa-nos les piles». Els jugadors han de donar aquesta passa endavant i saber entendre que no tot és blanc o negre. El tècnic basc va dir en roda de premsa que si veien que no estaven en la seva millor forma aquell dia i que si feien una lectura del partit, entenent que no poden jugar tant amb una possessió vistosa, que xutessin la pilota «a fora d’Anduva», assenyalava l’entrenador. S’ha de saber llegir el partit i saber tenir el caracter per adaptar-se en allò que el matx està exigint o demanant.

Cal esmentar que l’FC Andorra va fer unes xifres bastant elevades en el partit contra el Mirandés. Un 73,4% de possessió i 25 xuts totals, set d’aquests a porteria. Veient aquestes xifres sense saber el resultat, un podria pensar que els del Principat van fer un molt bon partit, però la realitat va ser molt diferent. Com deia Sarabia, «passar-se la pilota així, no val per a res». Això no significa que un partit m’estimo la pilota i la vull sempre, i en un altre matx no faig més de tres tocs seguits i jugo més a l’anglesa. És llegir el partit i saber mantenir la identitat al mateix temps que m’adapto a les circumstàncies en les quals estic amb les meves condicions i les eines que tinc disponibles.

Finalment, aquesta derrota dolorosa pot també tenir el seu canó positiu. Pot ser el cop de realitat que el conjunt tricolor necessitava per aconseguir fer quatre passes endavant després de tres enrere. Aquest últim duel ha significat un punt d’inflexió, tant al vestuari com en la graderia, i és una fantàstica oportunitat per treure el caràcter que potser necessita aquest jove equip. Depèn dels jugadors entendre bé quins són els errors comesos i poder aprendre d’ells per sentir-se molt més còmode i sense complexos al terreny de joc. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT