PUBLICITAT

Conveni per publicar un llistat de tots els síndics i consellers de la història

Es recullen a tots aquells que han passat per la institució des de la seva creació

Per El Periòdic

Imatge de la signatura del conveni entre Ensenyat i Bonell.
Imatge de la signatura del conveni entre Ensenyat i Bonell. | SFGA/JAViladot

La Casa de la Vall va viscut avui la signatura del conveni de col·laboració entre el síndic general, Carles Ensenyat, i la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, a través del qual s’efectua el fet de permetre al Consell General editar un llibre amb la cronologia de tots els síndics, subsíndics i consellers generals que han passat per la institució des de la seva creació, incloent-hi l’època del Consell de la Terra.

Jordi Guillamet ha sigut l’encarregat d’elaborar aquesta llista exhaustiva, per petició del ministeri de Cultura a través de la institució de Patrimoni Cultural. Així doncs, la feina de Guillamet s’ha centrat en les actes de les sessions i també en els documents notarials que recullen la tasca del Consell General al llarg de gairebé vuit segles d’història, remuntant-se a l’òrgan i les reunions anteriors al reconeixement l’any 1419 per part del bisbe Francesc de Tovia dotant de legitimitat al Consell de la Terra.

La investigació, a banda de formar part del programa ‘Relat Nacional’, serà aprofitada pels membres del Consell General per a la redacció d’un llibre que està previst que es publiqui en el primer trimestre de l’any 2024, en el marc dels actes de celebració de l’aniversari de la Constitució.

Tanmateix, el conveni rubricat per Ensenyat i Bonell contempla l’accés a tota la informació de la investigació de Guillamet i també la cessió dels drets d’autor per a la seva publicació en un llibre en format paper per part del Consell General.

PUBLICITAT
PUBLICITAT