PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

L’ONU s’interessa per la creació del pla nacional d’infància

També han volgut saber l’estat de salut dels infants i dels adolescents

Per El Periòdic

Un moment de la reunió de la delegació andorrana a l’ONU.
Un moment de la reunió de la delegació andorrana a l’ONU. | Govern d’Andorra

Una delegació andorrana, encapçalada per la directora d’Infància, Adolescència i Joventut, Laura Mas, va presentar a l’oficina de les Nacions Unides a Ginebra els informes combinats tercer, quart i cinquè relatius al compliment de la convenció sobre els drets dels infants. Ho va fer en el marc dels mecanismes de supervisió dels convenis de l’ONU de drets humans. El comitè es va interessar per conèixer com es va crear el pla nacional d’infància i adolescència. La delegació va explicar que els nens, nenes i adolescents van participar durant tot el procés de la creació i va detallar el treball dut a terme per l’administració en matèria d’inclusió i diversitat, especialment en el sistema educatiu andorrà.

Segons van informar des de l’Executiu, la delegació es va reunir amb el comitè d’experts de les Nacions Unides per examinar per blocs temàtics com està implementant Andorra la convenció. Després de la presentació i del diàleg mantingut, el comitè d’experts va agrair les explicacions i el to constructiu dels intercanvis: «Ha felicitat Andorra per tots els avenços des del darrer examen que va tenir lloc l’any 2012», van indicar des del Govern.

Una de les qüestions que també va generar demandes d’informació va estar l’atenció de la salut mental dels infants. La delegació va destacar el gran avenç que representa que hi hagi el pla integral de salut mental i addiccions (Pisma) dedicat als serveis d’atenció a la infància i l’adolescència i els serveis actuals existents que disposa el SAAS. La delegació va insistir que, en el desenvolupament de totes les polítiques i actuacions, l’interès superior de l’infant és el principi rector.

Per part andorrana, la delegació va ser integrada per representants de la missió permanent d’Andorra a Nacions Unides de Ginebra, dels ministeris d’Educació, de Justícia i Interior, d’Afers Socials i Funció Pública i de Salut, així com una fiscal adjunta i la responsable clínica de salut mental i infantojuvenil del SAAS.

PUBLICITAT
PUBLICITAT